CHP'li vekil Purçu Bursa'da roman vatandaşları ziyaret etti

CHP'li vekil Purçu Bursa'da roman vatandaşları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Özcan Purçu referandum çalışmaları kapsamında geldiği Bursa'da, ilçelerde bulunan roman vatandaşların yaşadıkları mahalleleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

2017.03.21 13:59 - Son Güncellenme: 2017.03.21 13:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP'li vekil Purçu Bursa'da roman vatandaşları ziyaret etti

Türkiye'nin ilk roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bursa'ya gelerek ilçelerde özellikle roman vatandaşların yaşadıkları mahallelere ziyaret gerçekleştirdi.  Mustafakemalpaşa, Karacabey, Gemlik, İznik ve Yenişehir ilçelerinde, CHP ilçe örgütleriyle buluşan Özcan Purçu'ya, İl Başkanı Şadi Özdemir, Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın'da eşlik etti. Roman vatandaşların yaşadıkları sorunları dinleyen Özcan Purçu, milletvekili olma sürecini anlatarak; "Sizler olmasaydınız ben milletvekili olamazdım. Ben sizleri kutluyorum, o tarihi sizler yazdınız. Şimdi hep birlikte daha güçlüyüz çünkü yanımızda daha fazla insan var. CHP'nin bütün örgütü yanımızda. Çok mağduruz, fakiriz, yoksuluz, haklıyız ama sahip çıkanımız yoktu. Ama Genel Başkanımız romanları düşündü. 'Biri Meclis'te onları temsil etsin, onlarda bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı, biri onların sorunlarıyla ilgilensin' dedi. Katip üyeliğine seçilmem de çok ilginçtir. Aday olduğumda Genel Başkanım ve Milletvekili arkadaşlarıma yaptığım konuşmada,  bu ülkenin romanlarının, bu ülkeden alacağı çok. Bizler vatanına bağlı, askerliğini yapan, milletini seven insanlarınız. Romanlar fakirdir ama vatanına, milletine bağlıdır. Ancak bunun karşılığını göremedik. Meclis Başkanı'nın yanında bir Roman Milletvekili görmeleri romanlara örnek olsun, okusunlar istiyorum dedim. Ben seçildim. Bunu sadece CHP yaptı" şeklinde konuştu.  

CHP BİZE KUCAK AÇTI

Romanlara sahip çıkan, el üstünde tutan, değer veren tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Purçu; "CHP bize kucak açmıştır. Kucak açmaya da devam edecektir" dedi. Anayasa değişikliğine ilişkin de değerlendirme de bulunan Purçu, değişiklik maddelerinde halkın aleyhine çok fazla şey bulunduğunu belirterek; "Bu anayasa değişikliğinde halkımızın aleyhine çok fazla madde var ama halkımızla, fakirle, yoksulla, çiftçiyle, esnafla ilgili tek bir şey yok. Bir başkan seçilecek meclisi istediği zaman feshedebilecek, istediği zaman savaş ilan edebilecek, istediği kişiyi atayacak. Denetim yok. ABD'de başkanlık var diyorlar ama orada bir denetim var. Başkanın kararları sorgulanabiliyor, iptal edilebiliyor. Başkan yardımcılığıyla ilgili hiçbir bilgi yok. Bu ülkenin geleceği böyle sınırlandırılamaz. Ortadoğu'da başkanlıkla yönetilen ülkelerin durumu ortada. Kan gölü... Eyaletler kurabilir, bu ne demek ülke parçalanabilir demek. O yüzden biz çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyet için, halkımız için Hayır diyoruz. Önce vatanımızı seveceğiz. İnsanlar, makamlar gelir geçer ama devlet bakidir" açıklamasında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.03.21 13:59 - Son Güncellenme: 2017.03.21 13:59 - HABER MERKEZİ
A