CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay: Memur servislerinin kaldırılmasına karşıyız

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay: Memur servislerinin kaldırılmasına karşıyız

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, memur servislerinin kaldırılmasına karşı olduklarını söyleyerek, "Kamuda tasarruf ederken sadece halka verilen hakların geri alınmasından mı söz ediyoruz?" dedi.

2024.05.06 14:17 - Son Güncellenme: 2024.05.06 14:17 - Siyaset - İHA
A
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay: Memur servislerinin kaldırılmasına karşıyız

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Akay, toplantıda tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılacağı iddiasına ilişkin, "Ekonomik çıkmazdan memur servislerine kısıtlama koyarak çıkamayız. Kamuda tasarruf ederken sadece halka verilen hakların geri alınmasından mı söz ediyoruz?" dedi.

Hükümetin memurların hakkına sınırlama getirdiğini savunan Akay, "Buraya gelinceye kadar tasarruf edilecek o kadar konu var ki... Zaten memur zor şartlarda çalışıyor, servis araçlarına niye müdahale ediyorsunuz? Biz servis araçlarının kaldırılmasına karşıyız." ifadelerini kullandı.

Akay, bazı kamu bankası yöneticilerinin, liyakat sahibi olmadıkları halde akrabalarını veya kendilerine yakın kişileri yöneticisi bulundukları bankalara atadıklarını iddia etti.

Konunun araştırılmasını isteyen Akay, "Binlerce işsiz mezun öğrenci işe girmek için sınavlara girerken, atanamayan yüz binlerce öğretmen varken, binlerce vatandaşımız hak ettiği halde mülakatta elenirken bu kişilerin usulsüzce atanmasına müsaade ediliyor. Eş, dost ve akrabalarının da belirli makamlara atanması gerçekleşiyor. Bu usulsüzlük, aymazlık neden?" diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.05.06 14:17 - Son Güncellenme: 2024.05.06 14:17 - İHA
A