CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Örgütü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel çelenk sunumu gerçekleştirildi.

2024.04.23 11:57 - Son Güncellenme: 2024.04.23 15:23 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 
00:26 CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

İLGİLİ VİDEO

CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

00:24 CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

İLGİLİ VİDEO

CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel çelenk sunumu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Örgütü 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümüne özel Heykel'de bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan katıldı.

"KAZANAN MİLLETİN EGEMENLİĞİ VE CUMHURİYET OLACAKTIR"

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Türk milletinin bağrında, onun bağımsızlığının ve egemenliğinin sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104'üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada Atamızın huzurunda bir kez daha duyuruyoruz ki; kurduğun bu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak ve Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir anlayışını yaşatmaya devam edeceğiz. Milli mücadele yıllarında, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi  bu vatanın ve çocuklarımızın geleceği için kendi canlarını hiçe sayanlar olduğu gibi; kendi saltanatını, kendi çıkarını düşünen kendi geleceğini, milletin çıkarlarından ve geleceğinden üstün tutan yerli hainlerin, yabancı işbirlikçilerin olduğunu biliyoruz. İşte o hainlere en büyük cevap, 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur. 

Değil 104 yıl, bin yıl da geçse, kazanan milletin egemenliği ve cumhuriyet olacaktır.  Bunun en büyük teminatı da bugün bayramlarını hep birlikte coşkuyla, gururla, mutlulukla kutladığımız çocuklarımızdır" dedi.

"ZAMAN ARTIK ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN DAHA MUTLU BİR ÜLKEDE YAŞAMA ZAMANIDIR"

Dostlar, Türkiye'de parlamenter sistem kaldırılalı 7 yıl oldu. Keyfi uygulamaların hüküm sürdüğü bu 7 yılın ardından ülkemiz derin bir demokrasi, büyük bir yönetim ve ekonomik kriz yaşamaya devam ediyor. Başkanlık sistemi dedikleri ucube yönetim ülkemizin sorunlarına herhangi bir çözüm getirmediği gibi, sorunları her geçen gün büyütmeye devam ediyor. Halkın sorunlarına gözlerini kapayanlar, yarattıkları demokrasi ve ekonomik krizi görmüyor, kendi şahsi menfaatlerinin peşinde koşmaya devam ediyor.

Bu sorunlarla mücadele etmenin tek yolu hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak ve parlamenter sistemi yeniden Türkiye'de tesis etmekten geçiyor. Zaman artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin, çiftçilerimizin derdiyle dertlenecek, onların sorunlarına çözüm bulacak, milletin egemenliğinin hakim olduğu bir yönetim anlayışını yeniden bu topraklarda yeşertme zamanıdır.Zaman artık vatandaşlarımızın markete, çarşıya, pazara gitmekten korkarken, Maldivler'e tatile, Monaco'ya ıstakoz yemeye gidenlerden kurtulma zamanıdır.Zaman artık asgari ücretle, 10 bin lira emekli maaşıyla evini geçindirmeye çalışanların, çocuğunun, torununun beslenme çantasını binbir zorlukla doldurmaya çalışanların sorunlarını çözme zamanıdır. Zaman artık bu ülkenin yoksulluğunu yenme zamanıdır. Zaman artık bu ülkeye huzuru, barışı, refahı, adaleti ve demokrasiyi getirme zamanıdır. Zaman artık 104 yıl önce milletin bağrından çıkan Türkiye Millet Meclisi'ni güçlendirme, milletin egemenliğini tam anlamıyla tesis etme zamanıdır. Zaman artık saraylarda keyif içinde günlerini geçirenlerin zamanı değil,  milletimizin söz sahibi olma zamanıdır. Zaman artık çocuklarımızın daha özgür, daha mutlu, daha güçlü bir ülkede yaşama zamanıdır. Zaman artık 31 Mart seçimlerinde şehir şehir, ilçe ilçe yendiğimiz karamsarlığı genel seçimlerde genel seçimlerde umuda dönüştürme ve bu umudu ülkenin dört bir yanına yayma zamanıdır" şeklinde konuştu.

"ONURLU BİR GELECEK KURMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

Demokratik Sivil Toplum Kuruluşları adına Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona kürsüye çıktı. Rona, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadele de destek olan herkesi saygıyla anıyorum. Her yıl 700 bin kız çocuğu okuldan ayrılmaktadır. Türkiye'de milyonlarca çocuk sağlıklı gıdaya ulaşamamaktadır. Bugün geleceğin bir gülü, yıldızı, tarih ışığı olan her dört çocuktan biri okula aç gidiyor. Süt içen çocuk oranı yalnızca yüzde 11. Atatürk'ün Bursa'da kendisini karşılayan coşkulu kalabalığın arasındaki  küçük hanım, Küçük beyler bugün Bursa'da ve Türkiye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ayrımcılıkla, sömürüyle, istismarla karşılamaktadırlar. Kıymetli dostlar, değerli Atatürkçüler sorumluluğumuz büyük, görevimiz ağırdır. Nerede yaşar, hangi görevi yaparsak yapalım, yine de unutmayacağız. Bu ülke çocuklarındır ve bizler onların adına emanetçileriz. Çocuklarımızı sömüren, onların geleceğini çalan bu düzene karşı çağdaş bir yaşamı, laik bir eğitim sistemini, onurlu bir geleceği kurmak her birimizin görevidir" dedi.

Bursa'da renkli 23 Nisan kutlamaları

İLGİLİ GALERİ

Bursa'da renkli 23 Nisan kutlamaları

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.23 11:57 - Son Güncellenme: 2024.04.23 15:23 - CEREN SÜMBÜL
A