Cemil Bayık diyalize mahkum oldu!

Cemil Bayık diyalize mahkum oldu!

TSK, PKK'nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık'ı tamamen kıskaca aldı. Bayık'ın önemli bir sağlık sorunu olduğu belirtiliyor. Buna göre terör elebaşı diyalize mahkum durumda. Mağarasından çıkamayan Bayık'ın böbrek yetmezliği olduğu belirtiliyor.

2018.09.06 11:12 - Son Güncellenme: 2018.09.06 11:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Cemil Bayık diyalize mahkum oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta 25 kilometre sınır derinliği sağlamış durumda.

SİHALAR NEFES ALDIRMIYOR

Terör örgütü PKK elebaşlarının da olduğu Kandil ve Sincar'da SİHA'lar sürekli olarak bölgeyi gözlüyor. Tespit edilen teröristler dakikalık operasyonlarla yok ediliyor. Bu yüzden teröristler çoğunlukla mağaralarda saklanmaya devam ediyor.

DİYALİZE MAHKUM

PKK lideri Cemil Bayık'ın önemli bir sağlık sorunu olduğu belirtiliyor. Buna göre terör elebaşı diyalize mahkum durumda. Mağarasından çıkamayan Bayık'ın böbrek yetmezliği olduğu belirtiliyor.

CEMİL BAYIK KİMDİR?

1955 yılında dünyaya gelen Cemil Bayık aslen Elazığlıdır. İlk ve orta öğretimini Elazığ'da tamamlayan Cemil Bayık, Murat Karayılan'ın ardından PKK'nın başına gelmiştir.

Ankara Dil Tarih Coğrafya FaküItesi'ne bölümünü kazanan fakat okumayan Bayık PKK Terör Örgütünün 18 kurucusundan biridir. 12 EyIüI 1980 sonrasında yurt dışına kaçmıştır.

Örgütün Suriye, Lübnan ve Kuzey Irak'taki kampları iIe Avrupa büro sorumluluğunu yapmaktadır. Cemil Bayık genellikle PKK'nın iki numaralı ismi olarak anılmaktadır.

10 Temmuz 2013 tarihinde Murat Karayılan'ın yerine geçerek hain PKK örgütüne liderlik etmektedir.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.06 11:12 - Son Güncellenme: 2018.09.06 11:13 - HABER MERKEZİ
A