Çekirge Bursa'nın misafir odasıdır! (ÖZEL HABER)

Çekirge Bursa'nın misafir odasıdır! (ÖZEL HABER)

Çekirge Mahalle Muhtar adayı Mehmet Taşkeser, Bursa'nın en tarihi bölgelerinden olan mahalleye 30 yıl hizmet verdikten sonra bir dönem istirahata çekildiğini, sahalara dönmek için hazır olduğunu belirtti. Çekirge'nin Bursa'nın misafir odası olduğunu vurgulayan Taşkeser, projelerini de paylaştı.

2019.01.22 10:22 - Son Güncellenme: 2019.01.22 10:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çekirge Bursa'nın misafir odasıdır! (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Türkiye'nin en büyük yerel internet medyası olan Bursada Bugün bünyesinde yayım hayatın başlayan Bursada Bugün TV'de M.Ali Ekmekçi'nin sunduğu Sohbet Odası'nın konuğu Çekirge Mahalle Muhtar adayı Mehmet Taşkeser oldu. Doğma büyüme Çekirgeli olduğunu söyleyen Taşkeser, "1962'de gerçekleştirilen ilk muhtarlık seçiminde babam Hüseyin Taşkeser göreve geldi ve 22 yıl bu görevi sürdürdü. Babamın ardından da ben onun bıraktığı yerden 30 yıl boyunca muhtarlık görevini yapmaya devam ettim. 2014 seçimlerinde vatandaşlar bana 'dinlen' dedi ben de istirahata çekildim" dedi.

28 BİN SEÇMEN VARDI

İlk kez muhtar seçildiği 1984 yılında Kükürtlü, Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin de Çekirge'ye bağlı olduğunu kaydeden Mehmet Taşkeser, " Onlar bizim evlatlarımız. O dönemde 28 bin seçmen vardı. Çok değerli bir mahallemiz var. Geçmiş dönemin devlet erkanı ve yüksek gelirli insanları hep Çekirge'de yaşıyordu. Bu anlamda bir ağırlığı da fazlaydı" açıklamasında bulundu.

TARİHİ BİR KÖYDÜ

Çekirge'nin Bursa'nın misafir odası olduğunu anımsatan Taşkeser, " Şehirde ne kadar otel varsa hepsi Çekirge'de toplanmıştır. Uludağ'dan gelen de dahil olmak üzere ne kadar doğal su varsa, kaplıca ve hamamları varsa hepsi Çekirge'de toplanmıştır. Bursa'ya gelen yabancıların yüzde 90'ı Çekirge'de kalır. Çekirge'nin sıcak suları Roma ve Bizans döneminde Kral Kaplıcaları olarak adlandırılır. Osmanlı döneminde imparatorluğun üçüncü padişahı olan I.Murat,  harika bir türbe ve cami yapmış. Ardından da hamamlar inşa ettirmiş. O dönemden beri Çekirge bir vakıf köyüdür" ifadelerini kullandı.

ÇEKİRGE'NİN SUYUNA DOKUNMAYIN

Çekirge'nin sıcak su özelliği açısından çok önemli unsurlar barındırdığını vurgulayan Mehmet Taşkeser, "4-5 yıl önce Tarihi Kentler Birliği'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Avrupa'daki sıcak suları koruma ve yaşatma uzmanı Pinto Barbosa, 'Çekirge'nin sıcak sularını sakın kulak ardı etmeyin. Çekirge'deki su sıcaklığı, mineralleri ve insanları rahatlatma özelliği açısından çok önemli bir yere sahip. Buna dokunulmasına izin vermeyin' dedi. Ancak oynandı ve su başka bir yere kaçtı. 50 yıl önce Uludağ'a düşen kar tanesi yerin altına 2 bin 500 metre inip bütün sıcak suların dağıldığı Vakıfbahçe membasına geliyor. Bugün Çekirge'deki kaplıcalardan akan sıcak su 50 yıl önce Uludağ'a düşen karın erimesiyle oluşan sudur. O dönemde sondaj çalışmaları yapanlar Bursa'nın termal kimliğini bozdu. O sudan garip guraba yıkanıyordu. Ettikleri 'ah'lar zamanla çıktı" diye konuştu.

HÜSNÜGÜZEL YENİDEN DOĞUYOR

Çekirge'nin tarihi yerlerinden birisinin de HüsnüGüzel olduğunu hatırlatan Taşkeser, "Bursa'nın önemli bir markasıdır. 1987 yılında Bursa Erkek Lisesi'nden arkadaşım olan Celal Sönmez'e buraya alması yönünde telkinde bulundum. İyi ki de o almış. 15 seneden beri iğneyle kuyu kazdık. Önümüzdeki günlerde oraya çok güzel bir turistik tesis açılacak. Selvinaz Otel, hamam, rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek. Nazım Hikmet'te Bursa Cezaevi'nde kaldığı 1950'li yıllarda cumartesi günleri eşi Piraye Hanım'la birlikte Selvinaz'da misafir olmuştu" ifadelerini kullandı.

İŞTE PROJELER

Çekirge'de yeni dönemde yapmak istediklerini de anlatan muhtar adayı Mehmet Taşkeser, "Belediye desteğiyle I.Murat Camii'nin çevresinde bir muhtarlık binası yapacağız. Okulumuz bin 500 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Onu genişleteceğiz. Ortaokul bölümü Kükürtlü tarafına gidecek. Tek tedrisata dönecek.  Turizm anlamında da çalışmalar yapacağız. Sıcak su ve termal de önemli olacak. Yenilen Çekirge Meydanı da Bursa'ya farklı bir çehre kazandıracak. Trafik sıkıntısı da son bulacak" dedi




 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.22 10:22 - Son Güncellenme: 2019.01.22 10:22 - HABER MERKEZİ
A