Cannes çalışanları greve gidiyor!

Cannes çalışanları greve gidiyor!

77'nci Cannes Film Festivali'ne günler kala, festival çalışanları greve gitme kararı aldı.

2024.05.07 17:57 - Son Güncellenme: 2024.05.07 17:58 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Cannes çalışanları greve gidiyor!

Fransa'da sinema ve dizi sektörü, Avrupa'nın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali'nin açılış seremonisine geri sayarken, festivalin çalışanlarından grev kararı geldi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Ekranların Arkasındaki Yoksulluk (Sous les Ecrans la Deche) adlı kolektifin üyeleri, festivali duraksatma gibi bir amaçlarının olmadığını ancak uzun süredir devam eden taleplerine dikkat çekmek istediklerini söylüyor.

FESTİVALİN AÇILIŞINI RİSKE ATMAYACAK ANCAK AKSAMALAR OLABİLİR

France 24'ün AFP'ye dayandırdığı haberinde grevin festivalin açılışını riske atmayacağı ancak aksamalara neden olabileceği belirtildi. Kolektif, projeksiyoncular, programcılar, basın temsilcileri ve bilet satıcıları da dahil olmak üzere yaklaşık 100 işçiyi temsil ediyor. Çalışanlar festivalde sözleşmeli ve dönemsel olarak çalışıyor.

FESTİVALDEN HENÜZ YANIT GELMEDİ

Fransa'nın kültür sektöründe serbest çalışan sanatçı ve teknisyenler maaşları asgari ücrete tamamlayan işsizlik sigortasından yararlanamıyor.

Festival organizatörleri yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Fransız Cote d'Azur'unda düzenlenen etkinlik, dünya film endüstrisi için en prestijli etkinlik olarak kabul ediliyor ve her yıl yaklaşık 40,000 kişiyi çekiyor.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale Francis Ford Coppola, Georges Lucas ve Meryl Streep gibi önemli isimler katılacak.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.05.07 17:57 - Son Güncellenme: 2024.05.07 17:58 - HABER MERKEZİ
A