BUSİAD'dan yenilikçi etkinlik

BUSİAD'dan yenilikçi etkinlik

Bursa'nın ilk SİAD'ı olma özelliği taşıyan Bursa Sanayici İşadamları Derneği(BUSİAD) geleceğin girişimcileri için anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

2018.12.06 08:54 - Son Güncellenme: 2018.12.06 08:59 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
BUSİAD'dan yenilikçi etkinlik

Patronlar Kulübü olarak adlandırılan Türkiye Sanayici İşadamları Derneği'nin(TÜSİAD) ardından ülke genelindeki ikinci, şehir özelindeki ilk sanayici işadamı derneği olma özelliği taşıyan BUSİAD, önemli bir etkinlikle başta gençler ollmak üzere tüm toplumu yakından ilgilendiren ve farkındalık uyandıracak bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin en büyük yerel internet portalı olan BursadaBugün bünyesinde 94.2 frekansında yayım hayatını sürdüren Radyo BursadaBugün'deki Sohbet Odası'nda M.Ali Ekmekçi'nin konuğu BUSİAD Genel Koordinatörü A.Basri Tüfekçioğlu ile yönetim kurulu üyesi Gonca Yerliyurt oldu. Derneğin köklü geçmişiyle yarım asra yaklaştığını söyleyen Yerliyurt, ocak ayında gerçekleştirilecek genel kurulda dernek isminin açılımında yer alan işadamları ibaresinin iş insanları olarak değişime gideceğini ancak BUSİAD adının korunacağını belirtti. Derneğin, kent genelinde birçok ilklere imza attığını söyleyen Gonca Yerliyurt, BUSİAD'ın bu misyonla yoluna emin adımlarla devam edeceğini söyledi.

SİAD'LAR BÜYÜK ZENGİNLİK

BUSİAD Genel Koordinatörü A.Basri Tüfekçioğlu ise Bursa özelinde kendilerinin ardından faaliyete geçen SİAD'ları desteklediklerini açıkladı. Nitelik ve nicelik anlamında katma değer sağlayan birçok sanayici ve işadamları derneği bulunduğuna dikkat çeken Tüfekçioğlu, "Kimi zaman kendileriyle işbirliğine de gidiyoruz. Onları fazlalık olarak değil zenginlik olarak görüyoruz hatta çok da sempatik buluyoruz" ifadelerini kullandı. 7 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek olan Bursa 9. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu'na herkesi davet etti.

YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK SEMPOZYUMU

BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından 7 Aralık 2018 Cuma günü Podyum DAVET Büyük Salon'da  " Bursa 9. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu" düzenlenecek. Sempozyumun ilk oturumunda Fütüristler Derneği kurucusu ve Onursal Başkanı Alphan Manas da "Mega Trendler ve Girişimciliğin Geleceği" konulu bir sunum yapacak.

BUSİAD, Fütüristler Derneği ve BCB/Boğaziçi Üniversitesi tarafından desteklenen sempozyum; Türk sanayi ve hizmet işletmelerinin küresel boyutta sürdürülebilir rekabet gücü elde etmeleri için ulusal düzeyde,  işletme düzeyinde ve kişisel olarak yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları ve uygulamaları ele almak, tanıtmak, önemini vurgulamak, teşvik etmek, yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak bölgesel yenilikçilik ve yaratıcılık hareketini desteklemeyi amaçlıyor.

İŞTE PROGRAM

14:00 - 14:30   Kayıt

14:30 - 14:45   Açılış Konuşmaları

14:45 - 15:45   BİRİNCİ OTURUM

                        Alphan Manas "Mega Trendler ve Girişimciliğin Geleceği"   

15:45 - 16:10  Kahve Arası

16:10 - 16:20  Keman Dinletisi : Pınar Üstüntanır Bayaner-Keman Sanatçısı

16:20 - 17:20   İKİNCİ OTURUM

                        "Türkiye'nin Girişimcilik Ekosisteminden Örnekler"

                        Timuçin Bilgör, Moderatör, BUMED Business Angels Başkanı

                        Ayşegül Topoğlu / Metamorfoz

                        Barış Can Üstündağ / İnovating

                        Cenker Ural / Lima Logistics

                        Erçin Temel / Proente

                        Mehmet İmrak / Taglette

                        Sacit Kaya / Arneta

17:20 - 18:00    Soru ve cevap/Plaket Takdimi ve Kapanış

 

 



 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.12.06 08:54 - Son Güncellenme: 2018.12.06 08:59 - HABER MERKEZİ
A