Bursalı öğrenciler Polonya'da iklim sorununa çözüm aradı

Bursalı öğrenciler Polonya'da iklim sorununa çözüm aradı

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 2.grup ise Poronin'de düzenlenen Avrupa birliği tarafından finanse edilen "Emission is not Our Mission" projesine katılım sağladı. Projede ev sahibi ülke Polonya ve Slovakya'da öğrenciler katılım sağladı.

2024.05.03 10:41 - Son Güncellenme: 2024.05.03 10:41 - Eğitim - BÜLTEN
A
Bursalı öğrenciler Polonya'da iklim sorununa çözüm aradı

Slovakya, Türkiye ve Polonya'nın ortak girişimiyle gerçekleştirilen Emission is not Our Mission (Emisyon Bizim Görevimiz Değil) projesinde et üretiminin doğal çevre ve iklim üzerindeki etkileri, gıda israfının olumsuz etkileri ve ekolojik farkındalığının arttırılması hedeflenmektedir.

İklim ve su krizinin son dönemlerde en fazla konuşulan konulardan biri olduğunu belirten Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Öğrencilerimiz de gerçekleştirilen proje kapsamında Polonya'lı ve Slovakya'lı öğrencilerle bir araya gelerek gerçekleştirilen workshoplarda İklim krizi, su krizi, Biyolojik çeşitlilik ve iklim değişikliği konularına çözüm bulmaya çalıştılar" dedi.

Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Güner Yönel Pala "Bilinçsiz et tüketiminin zararlarını Avrupalı paydaşlarımızla tartışan öğrencilerimiz tespit ettikleri sorunlara küresel iklim krizini de göz önünde bulundurarak çözümler bulmaya çalışmıştır" dedi.

Gerçekleştirilen toplantılarda öğrenciler et üretiminin doğal çevre ve iklim üzerindeki olumsuz etkileri, su kirliliği, arazi kısırlaşması, sera gazları ve biyolojik çeşitliliğin kaybı ve iklim değişikliği konularını tartıştılar.

İngilizce Öğretmeni Filiz Balçık Taç öğrencilerin Dünya'nın en büyük sorunlarından biri olan iklim ve su krizine karşı projeler geliştirmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Taç, uluslararası öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen projelerde öğrencilerin hem mevcut sorunlara çözüm üretmesi hem de gelecekte doğabilecek sorunlara karşı fikir oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.

Proje etkinliklerinin yanı sıra gerçekleştirilen ulusal geceler ile de öğrenciler kendi ülkelerinin gelenek ve göreneklerini diğer öğrencilere anlattılar. Düzenlenen ulusal gecelerde gençlik değişimi katılımları yabancı kültürler hakkındaki bilgilerini derinleştirdiler.

Proje sonunda her katılımcıya Youthpass sertifikası verildi. 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.05.03 10:41 - Son Güncellenme: 2024.05.03 10:41 - BÜLTEN
A