Bursa'ya kardeş şehir geliyor

Bursa'ya kardeş şehir geliyor

Bursa Vali Vekili Ergun Güngör'ün bugünkü konukları Özbekistan Bağımsız Cumhuriyeti Sırdelya İl Birinci Vali Yardımcısı ve Heyet Başkanı Muradulla Eşmatov, yatırım, inavasyon ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Avaz Hacıyev ve heyeti oldu.

2018.07.26 15:16 - Son Güncellenme: 2018.07.26 15:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'ya kardeş şehir geliyor

Özbekistan Cumhuriyeti, Sırdelyalı mevkidaşlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Ergun Güngör: "İki ülke arasında güçlü ilişkilerimiz var. Bu güzel ilişkiyi ekonomik alanda daha yukarı seviyelere taşımak hepimizin görevi. Biz bu anlamda Türkiye'nin İstanbul'dan sonra ithalat ve ihracat kalemleri bakımından ikinci Vilayeti olan Bursa'nın, gelişen ticaret hacminde hatırı sayılır şekilde katkıları olacağına inanıyoruz. Bursa'nın 14 milyar doların üzerinde ihracatı, bir o kadar da ithalatı olmak üzere yaklaşık 30 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunmakta. 2 milyar dolarlık ticaret ise yıl sonunda hedefine ulaşmış olacak. Onun için Sayın Valinin heyeti ile yaptığı bu ziyaretin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte ekonomik anlamdaki bu rakamları hep birlikte gerçekleştirerek yapacağımız çalışmalarla a daha yukarılara taşıyacağız." dedi.

Özbekistan Cumhuriyetinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasından dolayı Türkiye'nin Özbek halkı nezdinde yerinin çok farklı olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Muradulla Eşmatov: "1991 yılında Sovyetler Birliğinden ayrıldıktan sonra Bağımsızlığımızı tanıyan ilk ülke olmanın yanı sıra, ilk Büyük Elçiliğini açan ülke de Türkiye olmuştur. Özbekistan tarihinde yeni gelişmelere kapılarını ardına kadar açmıştır. 2016 yılında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemize ziyareti, 2017 yılında Cumhur Başkanımız Şevket Mirziyoyev'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret ticari ilişkilerimiz açısından da çok iyi sonuçlar vermiştir. 2016 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,5 milyar dolar olmuştur. Biz bu rakamı 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanları görüşene dek Özbekistan'daki Türk yatırımları 460 iken, görüşmeler sonrasında bu rakam 650'yi aşmıştır."

Dili, dini bir olan iki ülkenin kardeş iki şehri olmak ise bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle Sırdelya ile Bursa'nın kardeş şehir olmaları için gerekli işlemleri sizlerin de uygun görüşü ile biran önce başlatmak istiyoruz. Bu kardeşliğin her iki ülkeye her iki şehre hayırlı olacağına inanıyorum." diyerek duygu ve düşüncelerini ifade eden Vali Yardımcısı Eşmatov, Vali Vekili Güngör'e yöresel kıyafetlerini hediye etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.26 15:16 - Son Güncellenme: 2018.07.26 15:17 - HABER MERKEZİ
A