Bursa Valiliği'nden Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı: Bursa'da suç oranları azaldı

Bursa Valiliği'nden Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı: Bursa'da suç oranları azaldı

Bursa Valiliği, Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "2024 yılı Mart ayı geçen yıl ile kıyaslandığında olay sayılarında gözle görülür bir düşüş dikkatleri çekmektedir. Bunun yanında aydınlatma oranlarımız da artış göstermiştir" ifadelerini kullandı.

2024.04.17 09:29 - Son Güncellenme: 2024.04.17 12:01 - Bursa Bölge - ELİF BAYRIK
A
Bursa Valiliği'nden Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı: Bursa'da suç oranları azaldı

Bursa Valiliği,  Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenledir. Toplantıya, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa İl Emniyet Genel Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Erdal Kırekerve Jandarma Genel Müdürü Tümgeneral Tekin Aktemur katıldı. 

Vali Demirtaş'ın toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Büyük bir gayretle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz"

Kıymetli herşehrilerim ilk başkentimiz medeniyetlerin eşiği Bursamızın Dünya'nın en güvenilir şehirleri arasında hak ettiği yerini alması ve Bursalı vatandaşların huzurlubir şekilde yaşamlarını sürdürmesi amacıyla Valiğimiz koordinesinde, kaymakamlarımız, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizde büyük bir gayretle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

"Olay sayılarında gözle görülür bir düşüş dikkatleri çekmektedir"

Yapılan çalışmalar neticesinde 2024 yılı Mart ayı geçen yıl ile kıyaslandığında olay sayılarında gözle görülür bir düşüş dikkatleri çekmektedir. Bunun yanında aydınlatma oranlarımız da artış göstermiştir. 

Asayiş oranlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre %21'lik azalma yaşanmış olup, suçları aydınlatma oranı %85'ten %95'e ulaşmıştır.

Olayları bazı suç gruplarına göre değerlendirdiğimizde, mal varlığına karşı işlenen suçlarda %54'lük azalma yaşanmış olup, aydınlatma oranı %57'den %74'e ulaşmıştır.

Kişilere karşı işlenen suçlarda %17'lik bir azalma yaşanmış olup, aydınlatma oranı %93'ten %98'e ulaşmıştır.

Saygıdeğer Bursalı hemşehrilerim, Bursa'da bahsettiğimiz tarihler aralığında evden hırsızlık olaylarında %72'lik azalma yaşanmış olup, aydınlatma oranı ise %84'ten %95'e ulaşmıştır. 

Odadan hırsızlık olaylarında %86'lık azalma yaşanmış olup, aydınlatma oranı ise %25'ten %71'e ulaşmıştır.

SON BİR AYDA 810 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Son bir aylık dönem içerisinde aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarımız ve gerçekleştirdiğimiz uygulamalar neticesinde 155'i hırsızlık, 17'si dolandırıcılık, 29'u yağma, 15'i cinsel saldırı, 6'sı öldürme suçları, 5'i terör suçları, 177'si narkotik suçları, 36'sı KOM suçlar ve 370'i diğer suçlar olmak üzere toplamda 810 aranan şahıs yakalanmıştır. 

Bu şahısların 61'i 10 yıllık ve üzeri, 103'ü 5 ve 10 yıl arası, 646'sı ise kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslardır.

Saygıdeğer Bursalı hemşehrilerim Sayın Cumhurbaşkanımızım liderliğinde, Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız ve Sahil Güvemlik Komutanlığımız gerçeklştirmiş olduğu kapsamlı ve başarılı operasyonlar sayesinde kaçakçılara ve organize suç örgütlerine göz açtırmıyoruz. 

Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında icra edilen faaliyetler neticesinde Mart ayında 150 şahıs yakalanmış olup, yakalanan şahısların 18'i tutuklanmıştır. Başta organize suç örgütleri olmak üzere tüm kaçakçılık suçlarıyla ilgili olarak 3 planlı operasyon neticesinde 22 şahıs hakkında işlem yapılmış, bu şahıslardan 7'si tutuklanmış, 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 şahıs serbest bırakılmıştır. 

Saygıdeğer Bursalı hemşehrilerim geleceğimizin teminatı olan kıymetli evlatlarımızı uyuşturucu belasından uzat tutmaya yönelik çalışmalarımızda kesintisiz devam etmektedir. Bu illetten Bursamızı kurtarmak için operasyonlarımıza kararılıkla devam ediyoruz. Bu operasyonlar sonucunda çok sayıda şüpheli adelete teslim edildi ve 145 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çok sayıda uyuşturucu madde ise ele geçirirek sokaklardan temziledik ve temizlemeye de devam edeceğiz. 

"Huzur ve güven ortamını her gün daha iyiye ualştırmak bizlerin en önemli görevidir"

Kıymetli Bursalı hemşehrilerim, ilimizdeki huzur ve güven ortamını her gün daha iyiye ualştırmak bizlerin en önemli görevidir. Bu huzurun sağlanmasında gece gündüz demeden çalışan büyük emek harcayan kaymakamlarımıza, emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza, sahil güvenlik komutanımıza ve tüm kolluk görevlileirmize katkıları için saygıdeğer Bursalı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum, Allah'a emanet olunuz.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.17 09:29 - Son Güncellenme: 2024.04.17 12:01 - ELİF BAYRIK
A