Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: Piyasada denetim görevi yapılmalıdır

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: Piyasada denetim görevi yapılmalıdır

Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara karşı 20-21 Nisan'da yapılan boykotun etki edip etmediği hakkında Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Bursada Bugün'e değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "Tüketiciler fırsatçılara tavrını koymalıdır" açıklamalarında bulundu.

2024.04.23 17:06 - Son Güncellenme: 2024.04.23 17:14 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: Piyasada denetim görevi yapılmalıdır

Geçtiğimiz hafta sonu kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlara tepki göstermek amaçlı bir boykot düzenlendi. Bu gerçekleşen boykot hakkında Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.

"BOYKOTUN AMAÇ VE SINIRLARI BELİRLENEMEDİ"

Gerçekleştirilen boykotun bekleneni vermediğini belirten Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Boykot bekleneni vermedi fakat tüketicide hak ettiği yeri aldı. Ancak, boykotun amaçları, hedefi ve sınırları iyi belirtilmediği için, beklenen sonucu alamadı. Bursa Tüketiciler Derneği olarak hak arama bilincini geliştiren her türlü tepkiyi ve boykotu prensip olarak destekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

"HAYAT PAHALILIĞININ TEK SORUMLUSU KAFE VE RESTORANLAR DEĞİLDİR"

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Burada pahalılığın tek sorumlusu kafe ve restoranlar değildir. Tüketicinin haklı tereddütleri vardı. Bu nedenle kitlesel bir tepki oldu. Hayat pahalılığının hükümetin piyasa denetim görevini yapması ve devletin yetkili kurumlarına ait olduğunun altını çizelim. Mekanlara denetlemeler sıkı bir şekilde yapılmalıdır. Sonraki boykotlarda fahiş fiyatla satış yapan markalı kafe ve restoranlara karşı bir boykot gelişebilir. Bu boykot, yeni bir boykota öncülük etmiş olabilir. Fahiş fiyatla mücadele ise her zaman tüketici derneklerinin bir konusudur. Bu konuda resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir mücadele yürütmeye hazırız" açıklamalarıyla piyasanın tüketici üzerine kurulması gerektiğini söyledi.

"TÜKETİCİ, FIRSATÇILARA KARŞI TAVRINI KOYMALI"

Fahiş fiyatlar uygulayan kafe ve restoranların denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Önümüzdeki süreç fahiş fiyatlar uygulayan iş yerlerine karşı mücadele tüketici derneklerinin sorumluluk gereği gündemde olmaya devam edecektir. Haksız ve fahiş fiyat uygulayan yerlere karşı tüketici mücadelesi devam edecektir. Sessiz çoğunluk zaten böyle yerlere gidemiyor. Gidebilecek insanlar gidemeyenlerle empati yapmalı ve ona göre hareket etmelidir. Fiyatlar tüketiciyi aşıyor. Serbest piyasa adı altında keyfi fiyat uygulayan yerler var. Serbest piyasa bu demek değidir. Serbest piyasanın belirli kural ve etik değerleri vardır. Devlet bu yerleri denetlemeli, görevini yapmalılar. Bu iş yerlerine de tüketici, fırsatçılara tavrını koymalıdır. Fahiş fiyat uygulayan yerlere gitmemelidir" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.23 17:06 - Son Güncellenme: 2024.04.23 17:14 - MERVE DENİZ EKİCİ
A