Bursa'nın en gözde şelaleri hangileri? Doğayla iç içe trekking rotaları...

Bursa'nın en gözde şelaleri hangileri? Doğayla iç içe trekking rotaları...

Bursa'nın meşhur şelalerinden Saitabat ve Küreklidere yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmekte. Peki Saitabat Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir?

2024.04.25 18:04 - Son Güncellenme: 2024.04.25 22:04 - Bursa Bölge - ELİF BAYRIK
A
Bursa'nın en gözde şelaleri hangileri? Doğayla iç içe trekking rotaları...

Doğa yürüyüşleri yapmak için en güzel zamanlar genellikle bahar ayları oluyor. Hem yeniden yeşeren doğanın canlanmasına tanıklık edip hem de çok zorlu olmayan mevsim koşullarında yürüyüş yapmak çok keyifli olmakta. Bursa'nın meşhur şelalerinden Saitabat ve Küreklidere yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken bir yandan da trekking sevenler için tam bir doğa harikası konumunda. Peki Saitabat Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir?

Saitabat Şelalesi'ne nasıl gidilir? Saitabat Şelalesi nerede?

Şelale Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunmaktadır. Çimento fabrikası civarında yer alan bu şelaleye Derekızık köyü üzerinden de gidebilirsiniz. Cumalıkızık ile arasında 15 kilometre bulunan Saitabat Şelalesi özel araçla da gidilmeye uygun bir yer. Toplu taşımayla gitmek isteyenler için ise Kestel metro istasyonunun çıkışında bulunan Doğu Garajı'ında D19 no'lu belediye otobüsüyle veya D20 no'lu belediye otobüs hatlarıyla ulaşım sağlanıyor. 

Küreklidere Şelalesi'ne nasıl gidilir? Küreklidere Şelalesi nerede?

Yıldırım İlçesi'nin Hamamlıkızık Köyü'nde bulunan kent ormanından yaklaşık 2000 metre yukarı dağa doğru yaklaşık bir saat yürünerek veya Kestel İlçesi Saitabat Köyü yolu üzerinden giderken Ören Mahallesi yolundan araba ile yaklaşık yarım saat yolculuktan sonra gidilebilen Küreklidere Şelalesi 82 metre yükseklikten dökülmektedir. Deliçay üzerinde ve 4 kademelidir. Şelalenin yakınında piknik masaları ve çeşme bulunmaktadır.

Saitbat ve Küreklidere şelalerinde keyifli vakit geçirebilir, yürüyüş yaparken kuş sesleri ile doğayla iç içe hissedebilirsiniz.

Trekking rotası olarak bölgeye gidecekler için;

Rahat bir ayakkabı giymeniz ve etrafta cafe veya restaurant bulunmamasından dolayı yanınıza yiyecek bulundurmanız gerekmektedir.

Küreklidere ve Saitabat şelalesini görmek için Tabanvay adlı Youtube kanalından izleyebilirsiniz. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.25 18:04 - Son Güncellenme: 2024.04.25 22:04 - ELİF BAYRIK
A