Bursa milletvekili Sarıbal: 'CEO'yu döven gariban işçiye acır mı?'

Bursa milletvekili Sarıbal: 'CEO'yu döven gariban işçiye acır mı?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Orhan Sarıbal'dan işçi ölümleri, eylemler ve yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen 3.havalimanında Nisan ayı sonunda dönemin CEO'sunun ortaklarıyla yaptıkları toplantıda projenin 29 Ekim'e yetiştirilmesinin mümkün olamayacağında ısrar etmesi üzerine dövüldüğünü ve ardından istifa etmek zorunda kaldığını iddia etti.

2018.09.27 10:41 - Son Güncellenme: 2018.09.27 10:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa milletvekili Sarıbal: 'CEO'yu döven gariban işçiye acır mı?'

'Milyar dolarlık projenin sözleşmeli ve astronomik maaş alan CEO'sunu döven asgari ücretli sahipsiz gariban işçiye acır mı?' diye iddiasını gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal,  bu tarihten sonra baskı nedeniyle koşulların daha da zorlaşması üzerine işçi ölümlerinin arttığını, zor koşullar altında ezilen işçilerin eylem yapmak zorunda kaldıklarını da söyledi.

Orhan Sarıbal, 'Şimdi soruyoruz. Yapılan toplantıda tüm ısrar ve baskılara rağmen "Burasının istenilen tarihe yetişmesi mümkün değil. 24 saat aralıksız çalışsak bile imkânsız. Zaten çok sayıda işçi kaybettik. Ölümler ve iş kazaları artar. Gidin Sayın Cumhurbaşkanına iletin." Dediği için önce ortaklarından birisinin oğlu, ardından diğer 2 ortak tarafından dövülüp odadan yaka paça atıldı mı?'

3.havalimanı ortaklarının bu iddia ilgili kamuoyuna açıklama yapmalarını isteyen Sarıbal,  'Aksi takdirde yaşanan tüm iş kazaları ve işçi ölümlerin vebali boynuzunda. Bizimde elimiz iki yakanız da olacak.' Dedi.

CHP'li Sarıbal, son olarak bir devletin ve tüm yetkileri elinde bulunduran hükümetin nasıl olurda ihale ettiği bir projede kaç işçinin öldüğünü açıklayamamasının kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.27 10:41 - Son Güncellenme: 2018.09.27 10:42 - HABER MERKEZİ
A