Bursa Doğancı Köyü savaş alanına döndü

Bursa Doğancı Köyü savaş alanına döndü

Uludağ'ın eteklerindeki Doğancı Köyü'nde dün akşam yaşanan sel felaketinin dehşeti günün ağırmasıyla gün yüzüne çıktı. Metrekareye 50 kilogram yağışın düştüğü Uludağ'dan gelen sel suları Doğancı Köyü'nü adeta savaş alanına çevirdi. Orhaneli Yolu ve Doğancı Köyü'ndeki temizleme çalışmaları halen devam ediyor. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü telefonla arayarak yaşanan sele ilişkin bilgi aldı, gerekenin yapılması talimatını verdi.

2018.05.26 12:16 - Son Güncellenme: 2018.05.26 12:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Doğancı Köyü savaş alanına döndü
09:46 Bursa Doğancı Köyü savaş alanına döndü

İLGİLİ VİDEO

Bursa Doğancı Köyü savaş alanına döndü

01:56 Bursa'da sağanak ve sel! (Drone görüntüsü)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da sağanak ve sel! (Drone görüntüsü)

01:05 Bursa'daki şiddetli yağış Doğancı Köyünü etkiledi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki şiddetli yağış Doğancı Köyünü etkiledi

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Bursa Orhaneli karayolu üzerindeki Doğancı Köyü selden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Bütün ekiplerin çalışmasıyla Doğancı Köyü'ne ulaşım dün gece 03.00 saatlerinde sağlandı.

Ancak sel felaketinin gerçek yüzü günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. 150 haneli köyde hemen hemen tüm evleri su basarken, 3 ev ise sel sularıyla yıkıldı. Traktörler, otomobiller ve kamyonetler toprak altında kalırken, evlerdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. 

AFAD ve Jandarma ekipleri bölgede hasar tespit çalışmasını yürütürken, belediye ve karayolları ekipleri de temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Köy halkı ise sel sularından korunmak için evlerinin teras katlarına sığınmak zorunda kaldı. Hayvanlar ise ahırlarda mahsur kaldılar. Bir evin arka tarafından giren sel suları buzdolabı ve eşyaları parçalayıp önden çıktı.

Evin duvarı yıkılırken olay yerine gelen ekipler de şaşkınlığını gizleyemedi.

Sel sularının Uludağ'daki vadiden gelip köyün içini doldurduğu, köyün caddelerinin taş, toprak ve ağaç yığınlarıyla dolması dikkat çekti. 

Köyde yaşanan felaket ve Orhaneli Yolu'ndaki heyelan ise drone ile havadan görüntülendi. Orhaneli Yolu'nda çamur altında kalan kamyonet ve otomobili de kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

 "2 ev ve birçok ahır kısmen yıkıldı"

Mahallede yaşayan İbrahim Çetin, yaptığı açıklamada, selin bölgede hasara sebep olduğunu söyledi.

Çetin, Doğancı Mahallesi'nde birçok evin sular altında kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sıkıntılarımız çok. Hasar tespit çalışmaları başladı. Mahallede suyumuz yok, 10 eve ise elektrik verilemiyor. 2 ev ve birçok ahır kısmen yıkıldı. Bütün evlerin giriş katlarını su bastı. Telef olan tavuklar var. Büyükbaş hayvanlarımızda telef söz konusu değil. Şu an için Valilik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri bölgede hasar tespit çalışmasını sürdürüyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması."

- "Bu zamana kadar böyle afet yaşamadım"

Evi kısmen yıkılan Hasan Yıldız da 5 kişi yaşadıkları evde canlarını zor kurtardıklarını aktardı.

Yıldız, suyun aniden geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlamayamadık. Su aniden geldi ve her şeyimizi alıp gitti. Evimdeki para ve altınları da sel götürdü. Altınları komşular bulup getirdi ama halının altındaki 3 bin 500 lira sele kapıldı. 72 yaşındayım, bu zamana kadar böyle afet yaşamadım." ifadelerini kullandı.

- "Evimdeki eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi"

Evini su basan Halil Esen de sağanağın 3-4 saat sürdüğünü hatırlatarak, "Evin yanındaki dere taştı, arka kısmında ise toprak kayması oldu. Eşim ve ben evdeydik. Terasa kaçtık, canımızı zor kurtardık. Evimdeki eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi. Geceyi mahallede annemin evinde geçirdik." diye konuştu. 

 

Bursa'yı sel vurdu! Heyelan karayolunu kapattı

İLGİLİ GALERİ

Bursa'yı sel vurdu! Heyelan karayolunu kapattı

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.05.26 12:16 - Son Güncellenme: 2018.05.26 12:28 - HABER MERKEZİ
A