Bursa'da uzmanlardan bebecilere ürün güvenliği semineri

Bursa'da uzmanlardan bebecilere ürün güvenliği semineri

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğüyle birlikte düzenlediği eğitim programıyla üyelerini bilgilendirdi.

2019.02.12 12:16 - Son Güncellenme: 2019.02.12 12:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da uzmanlardan bebecilere ürün güvenliği semineri

BEKSİAD Dernek Merkezinde gerçekleştirilen eğitime BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, Proje Takım Lideri İdat Erdener, Ürün Güvenliği Uzmanı Selami Bezen ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile çok sayıda BEKSİAD üyesi katıldı.

Avrupa Birliği (AB) teknik mevzuatının daha iyi uygulanabilmesi için ürün güvenliği, piyasa gözetimi ve denetimi ile uygunluk değerlendirmesi alanlarındaki farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan ve AB fonlarından IPA Programı kapsamında desteklenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle; işletmecilerin, tüketicilerin, değerlendirme kuruluşlarının bilgi düzeynin artırılması, ürün güvenliği konusunda işletmeler ve denetim kuruluşları arasındaki işbirliğini artırılması, kamuoyunda ürün güvenliğinin önemi konusunda farkındalık yaratma amacı hedefleniyor.

'Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması İçin Teknik Destek' programı çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü temsilcisi Merve Akpolat Kıryar, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcisi Murat Çalışkan ve LC Waikiki Yöneticileri Özlem İşeri ve Vildan Aras, BEKSİAD üyelerine ürün güvenliği ve üretim prosedürleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Eğitimler hakkında değerlendirme yapan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, "Bursa bebe giyim ve konfeksiyon sektörünün kalbinin attığı şehir. BEKSİAD olarak bizler de her zaman daha kaliteli ve daha güvenli üretimi hedefliyor, bunun için de çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün düzenlediğimiz eğitimle de üyelerimizin AB standartlarına uygun üretimi ve ürün güvenliğini sağlamlarını amaçladık. Umarız ki bu eğitimler tüm sektör için faydalı olur. İhracatımızın artırmak ve dünya standartlarında üretim yapmak en büyük hedeflerimizden biri" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.12 12:16 - Son Güncellenme: 2019.02.12 12:16 - HABER MERKEZİ
A