Bursa'da otobüs şoförleri şehit yakınlarının kartlarını tanımıyor

Bursa'da otobüs şoförleri şehit yakınlarının kartlarını tanımıyor

Bursa'da faaliyet gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi (TUMSAD) ikinci başkanı Ali Taştan, çoğu ilde belediye otobüslerinin kendilerine verilen kartları tanımadığını ve şehit ailelerinin hakaretlere uğradığını söyledi. Taştan, yetkililerden bu sorunun çözülmesini talep etti.

2018.09.03 09:38 - Son Güncellenme: 2018.09.03 12:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da otobüs şoförleri şehit yakınlarının kartlarını tanımıyor
02:31 Bursa'da otobüs şoförleri şehit yakınlarının kartlarını tanımıyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da otobüs şoförleri şehit yakınlarının kartlarını tanımıyor

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve herhangi bir geliri olmayan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ikinci başkanı Ali Taştan, en büyük sıkıntılarının ulaşımda kullandıkları kartlar olduğundan bahsetti. Bir çok ilde kartlarının otobüs şoförleri tarafından tanınmadığını iddia eden Taştan, "Üstüne üstük şehit ailelerimiz hakaretlere maruz kalıyor" ifadelerini kullandı. Kendilerinin dernek olarak hiçbir destek almadıklarını tekrar belirten Taştan, "Biz hiçbir geliri olmayan bir derneğiz. Sadece yılda 50 Türk Lirası aidat alıyoruz. Bizim derneğimiz 1915 senesinde kurulan Milli Savunma Bakanlığına bağlı bulunan resmi bir dernektir. Derneğimizin elektik, su, doğalgaz faturalımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi karşılamaktadır. Bizim buradaki görevlerimiz şehit ve gazi ailelerimizin hak ve hukuklarının, eksiklikleri olup olmadıklarının, bizim üyemiz olsun ya da olmasın onlara yardım ve destek olmaktır" şeklinde konuştu. Belediyelerin ya da askeriyenin faaliyetlerinde de dernek olarak programlarda öncülük yaptıklarını söyledi.

Şoförler şehit yakını kartlarını tanımıyor

En Büyük sıkıntılardan bir tanesinin kendilerine verilen kartlar olduğunun altını çizen Taştan, "Bize verilmiş olan kartları kullanamıyoruz. Daha önceden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen kartlarda bizim herhangi bir sorunumuz yoktu ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca verilen kartlarda bazı sıkıntılar yaşamaktayız. Toplu ulaşım araçlarında bu kartlarımızı kullanamıyoruz. Bu sıkıntıda Şehit ailelerimize hakaretler de oluyor. Bu konuda çok rahatsısız. Devlet büyüklerimizden bunun çözülmesini istiyoruz. Şoförlerin bir çoğu bize verilen bu kartları tanımıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.03 09:38 - Son Güncellenme: 2018.09.03 12:24 - HABER MERKEZİ
A