Bursa'da jandarmadan 'risk alma, önlem al' projesi

Bursa'da jandarmadan 'risk alma, önlem al' projesi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ve Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığınca hazırlanan tehlikeli madde taşıyan araçların arıza veya trafik kazalarına karışması durumunda 'risk alma, önlem al' projesi kapsamında müdahale sırasında yapılması gerekenlere yönelik faaliyet gerçekleştirildi.

2024.04.25 14:31 - Son Güncellenme: 2024.04.25 14:52 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
Bursa'da jandarmadan 'risk alma, önlem al' projesi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ve Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığınca hazırlanan tehlikeli madde taşıyan araçların arıza veya trafik kazalarına karışması durumunda 'risk alma, önlem al' projesi kapsamında; senaryo gereği karayolu ile kimyevi madde taşıyan tankerde oluşan sızıntıya müdahale etmek maksadıyla Gemlik İlçe J.K. lığı ekipleri tarafından tankeri Engürücük yol kontrol ve arama noktasındaki emniyetli alana yönlendirerek, Bursa İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü, Bursa İtfaiye Daire Başkanlığı, Gemlik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Bursa IV. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Bursa 14'üncü Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Gemlik Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri tarafından olaya müşterek müdahale edilmesi faaliyeti icra edildi.

"RİSK ALMA, ÖNLEM AL" projesi ile; tehlikeli maddelerin taşınması sırasında olması muhtemel kazalar neticesinde insan sağlığının ve çevrenin korunmasını sağlamak, kurumlar arası işbirliğini ve dayanışmayı artırarak durumsal farkındalık yaratmak amaçlandı. 

"RİSK ALMA, ÖNLEM AL" Projesi kapsamındaki tatbikata; Gemlik Kaymakamı Sn. Hasan Göç, Bursa İl J.K.Yrd. J.Alb.Serdar Uzundağ, İlçe Belediye Başkanı, İlçe Sağlık Müdürü, Gemlik Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bursa IV. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Bursa 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere kurumların temsilci personelleri katılım sağladı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.25 14:31 - Son Güncellenme: 2024.04.25 14:52 - BÜLTEN
A