Bursa'da Çarşamba'ya tabela yasağı ne zaman gelecek?

Bursa'da Çarşamba'ya tabela yasağı ne zaman gelecek?

Bursa Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında tabelaların Türkçe olması oy çokluğuyla kabul edilmişti. Çırpan Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, mahalle de çok fazla olan Arapça tabelalarını ne zaman kaldırılacağını merak ediyor. Bazı vatandaşların akıllarında ise "Çarşamba'ya tabela yasağı ne zaman gelecek?" sorusu oluşmaya başladı

2024.04.19 10:20 - Son Güncellenme: 2024.04.19 10:33 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da Çarşamba'ya tabela yasağı ne zaman gelecek?

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa Osmangazi'de yer alan Çırpan Mahallesi, başlangıcından itibaren Arapça tabelalar ile dolmuş durumda. Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısının gerçekleştirmek için 20 Nisan Cumartesi günü bir araya geldi. Mecliste alınan kararla Bursa'da suya yüzde 25 indirim yapılırken yabancı tabelaların kaldırılarak Türkçe'ye çevrilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Alınan bu kararlar Bursalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

MAHALLE SAKİNLERİ KARARIN UYGULANMASINI BEKLİYOR

Bazı yerlerde tabela değişikliği yapılmaya başlandığı bilgisi verilirken Arapça tabelalarının oldukça fazla olduğu Çırpan Mahallesi'ndeki tabelalar hala değiştirilmedi. Mahalle sakinleri bir an önce tabelaların kaldırılmasını istiyor. 

"ÖZ TÜRKÇE'MİZİ GERİ İSTİYORUZ"

Bir vatandaş mahalleye girdiği anda adete ülke değiştirmiş gibi hissettiğini söyledi. Vatandaş, "Türkiye'de mi yaşıyorum yoksa başka bir yerde mi artık anlayamıyorum. Bir de tabelalara Halep yazmışlar. Burası Türkiye, burada bulunan Arapça tabelaları istemiyoruz. Biz öz Türkçemizi geri istiyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.19 10:20 - Son Güncellenme: 2024.04.19 10:33 - MAHMUT VURAL
A