Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Bursa'ya kar ne zaman yağacak? (20 Kasım 2017 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Bursa'ya kar ne zaman yağacak? (20 Kasım 2017 Pazartesi)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 14 derece olarak ölçülüyor. Meteorolojiden flaş uyarı geldi: Bursalılar dikkat! Bugün kenti kuvvetli sağanak vuracak! Yağışın öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Bursa'nın güneyi başta olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

2017.11.20 08:54 - Son Güncellenme: 2017.11.20 09:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Bursa'ya kar ne zaman yağacak? (20 Kasım 2017 Pazartesi)
06:54 Bursa Uludağ erken yağan kar nedeniyle beyaz gelinliğini giydi

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ erken yağan kar nedeniyle beyaz gelinliğini giydi

Bursalılar dikkat! Flaş kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı geldi. 

Bugün Bursa'da en yüksek hava sıcaklığı 14 derece seviyesinde. 

Dün geceden itibaren etkisini gösteren kuvvvetli sağanak yağış bugün de sürecek. 

Meteoroloji yetkilileri saat verdi: Kuvvetli sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren şiddetini artıracak!

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Bursa'nın güneyi başta olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Bursa'da sıcaklık yarın 7 dereceye kadar inecek! Yağmur bekleniyor. Kentin yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı görülebilir. 

Öte yandan Uludağ'da da yarın hafif kar yağışı olacak. 

Bursa'da çarşamba yağış yok. Hava kapalı olacak, sıcaklık 10 derece olarak ölçülecek. 

Perşembe 12, cuma ise 15 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. 

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli (21-50 kg/sa) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Bilecik ve Bursa'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Trakya'da zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 14°C

Çok bulutlu, il genelinin kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren güneyi başta olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.20 08:54 - Son Güncellenme: 2017.11.20 09:05 - HABER MERKEZİ
A