Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Eylül 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Eylül 2018 Çarşamba)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 17 derece ölçülüyor. Bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde 1800 m ve üzerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

2018.09.26 08:43 - Son Güncellenme: 2018.09.26 08:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Eylül 2018 Çarşamba)
02:31 Bursa'da mevsimlik işçilerin çadırlarını sel bastı, çocuklar son anda kurtarıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mevsimlik işçilerin çadırlarını sel bastı, çocuklar son anda kurtarıldı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 17 derece ölçülmekte. Bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde 1800 m ve üzerinde karla karışık yağmur ve kar tahmini yapıldı.

Halen Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli esen rüzgarın, bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/saat), Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği uyarısı da yapıldı!

Sıcaklık yarın 22 derece olacak. Rüzgar yine etkisini gösterecek. 

Bursa'da cuma 24 derecelik hava sıcaklığı bekleniyor. Yağmur yok.

Cumartesi ve pazarsa sağanak yağış yeniden yüzünü gösterecek. Sıcaklıklar 24-23 derece dolaylarında seyredecek. 

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevreleri, Kırşehir'in kuzey ve batısı, Yozgat'ın kuzeyi, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Samsun ve Sinop çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması (50-100 kg/m2) bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde aralıklarla kuvvetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( çatı uçması, ağaç ve ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına(50-80 km/saat), güneybatı kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-100 km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde güneydoğusunun yükseklerinde(1800 m ve üzeri) karlakarışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.26 08:43 - Son Güncellenme: 2018.09.26 08:54 - HABER MERKEZİ
A