Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (06 Aralık 2017 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (06 Aralık 2017 Çarşamba)

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 4 derece olarak ölçülüyor. Sıcaklık gece eksi 1 dereceye kadar iniyor. Bugün hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı.

2017.12.06 09:01 - Son Güncellenme: 2017.12.06 09:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (06 Aralık 2017 Çarşamba)
03:27 Bursa Uludağ'da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 4 derece seviyesinde seyretmekte. Sıcaklık gece eksi bir dereceye inecek. 

Bugün güne kentin yüksek kesimlerinde merhaba diyenler araçlarının üzerinde karla karşılaştı. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı şehir merkezindeyse yer yer karla karışık yağmur saat 18.00'e kadar etkisini devam ettirecek. 

Hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı olacak.

Mollaarap Mahallesi ve Kaplıkaya da hafif kar yağışı görülen yerler arasındaydı. Orhangazi'de de yüksek noktalarda kar yüzünü gösterdi.

Uludağ'ın etekleri de yine beyaza büründü...

Yarın yağış yok. Sıcaklık 7 derece olarak ölçülecek. 

Bursa'da cuma 12, cumartesi 14, pazarsa 15 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. 

Öte yandan bugün sıcaklığın en yüksek eksi 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden (ulaşımda aksamalar vb.) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.06 09:01 - Son Güncellenme: 2017.12.06 09:26 - HABER MERKEZİ
A