Bursa'da "Biz Anadoluyuz Projesi"

Bursa'da "Biz Anadoluyuz Projesi"

Bursa Valisi İzzettin Küçük İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde gerçekleşen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Erzurum'dan Bursa'ya misafir gelen öğrencilerle Merinos Gölpark Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

2017.10.13 21:14 - Son Güncellenme: 2017.10.13 21:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da "Biz Anadoluyuz Projesi"

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği projede 21 şehirden 15 Yaş ve altı 50.000 katılımcı Ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret edecek.

Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek farklı etkinliklerle Bursa'yı gezip tanıma imkânı bulacak 112 öğrenci ile akşam yemeğinde bir araya gen Bursa Valisi İzzettin Küçük ;"Sevgili gençler hepiniz hoş geldiniz. Bu güzel Ülke'de hepimiz biriz. Ayrımız gayrımız yok. Ben de sizler gibi Erzurum'un bir ilçesinde doğdum büyüdüm.  Sonra bu Memleket beni okuttu bana birçok görev verdi ve şu anda Bursa'nın Valisiyim.

Büyük bir şehre geldiniz gençler. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk Başkenti'ne geldiniz. Burada Uludağ'ı göreceksiniz aynı Palandöken gibi. Burası öyle bir şehir ki büyük bir ekonomisi var birçok fabrika var. Önümüzdeki iki gün boyunca hepsini gezecek göreceksiniz. En önemlisi de buradaki insanların sizi çok sevdiğini göreceksiniz. Çünkü siz buradaki insanların aynısısınız. Bir parçasısınız. Çok çalışacaksınız buralarda görev yapacaksınız. Buradaki çocuklar sizin şehrinize gelecek. Yani demek istediğim sizler Türkiye'nin en önemli parçalarısınız."dedi.

Bursa'nın misafiri 112 öğrenci Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün selamlama konuşması sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçılarından Hayali Ustası Tayfun Özeren'in sergilediği "Karagöz'ün Salıncağı" isimli gölge oyunu ile keyifli dakikalar geçirdiler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.13 21:14 - Son Güncellenme: 2017.10.13 21:14 - HABER MERKEZİ
A