Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

Bursa'da Bursaray istasyonundaki Otosansit durağında metronun girişlerine "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" yazısı konuldu. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi.

2017.06.07 17:04 - Son Güncellenme: 2017.06.07 18:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!
02:15 Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

Bir süre önce Bursa'da kadınlara pembe vagon için imza kampanyası başlatılmıştı.

Kadınları soyutlayan ve çağdışı bulunan talep sosyal medyada Bursalıların büyük tepkisini çekmişti. 

Bursalılar BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'u balık istifi ulaşıma son vermeye davet etmişti. 

Bursa metrosunda kadın yolcular için ilk fiili uygulama ise başladı!

Bursa'da Bursaray istasyonundaki Otosansit durağında metronun girişlerine "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" yazıları yerleştirildi.

Bursa'da kenti içi ulaşımında kullanılan hafif raylı sistemde kadınlara öncelik tanınacak vagon uygulamasına geçiliyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, vatandaşlardan büyükşehir belediyesine gelen talep üzerine uygulamaya başlanacağını belirterek, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceklerini açıkladı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde 40 istasyona yazı konulacağı kaydedildi.

"Bu bir başlangıç, bunu biliyoruz" diyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak bir video paylaşan Kayışoğlu, "Burası Bursa'nın Otosansit durağı metro istasyonu. Gördüğünüz gibi bayan yolcularımıza öncelikli vagon yazıyor burada. Bu bir deneme. Bu bir başlangıç. Bunu biliyoruz. Biz bu zihniyetin kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Okuldan başlayarak, öğrencilerden başlayarak kadınları ayırarak kadın-erkek ayrımı yaparak kadınların hiçbir sorununu çözemeyeceğinizi bu toplumu bilinçlendiremeyeceğinizi bir daha buradan söylüyoruz, haykırıyoruz. Eğer kadınların sorunlarını çözmek istiyorsanız, ey yerel iktidar, ey genel iktidar önce bu yazılardan başlamayın. Önce eğitim sisteminden başlayın. Önce uzmanların söylediği gibi okullardan itibaren kızları, erkekleri birbirlerini kabul ettirerek aynı eğitim sistemi içerisinde bilinçlendirerek eğiterek başlayın. Kadının da erkek gibi yaşamın her alanında olması gerektiğini herkese kabul ettirerek başlayın. Yoksa kadınları böyle ayrıştırmaya başlayarak kadın-erkeği ayırarak, kadını eve tıkmaya çalışarak, kadını iş yaşamından koparmaya çalışarak, kadınların sorununu çözemez tam tersine daha da derinleştirirsiniz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Bunu buradan kaldıracaksınız. Bunun bir adım olduğunu biliyoruz. Bunun bir alıştırma olduğunu biliyoruz. Buradan başlayarak bütün her yere yaymaya çalışacağınızı biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Çünkü bu kadınların sorununu çözmez" ifadelerini kullandı. 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.06.07 17:04 - Son Güncellenme: 2017.06.07 18:48 - HABER MERKEZİ
A