Bursa'da balık tezgahları tam dolmadı

Bursa'da balık tezgahları tam dolmadı

Balık sezonunun açılması ile beraber taze balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Ancak denizin daha sıcak olmasından ötürü balıklar kendini göstermeyince tezgahlarda boşluk yaşandı. Havaların soğuması ile hasadın bollaşacağını söyleyen Kocamanlar Balık çalışanı Adnan Korkutan, "Balık bollaşınca fiyatlar da normale döner" dedi.

2018.09.06 09:10 - Son Güncellenme: 2018.09.06 10:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da balık tezgahları tam dolmadı
03:07 Bursa'da balık tezgahları tam dolmadı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da balık tezgahları tam dolmadı

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da balık sezonunun açılması ile beraber taze balıklar tezgahlarda yerini aldı. Ancak havaların sıcak olmasından ötürü denizler daha soğumayınca tezgahlar tam olarak dolmadı. Sezonun erken geldiğinden bahseden Kocamanlar Balık çalışanı Adnan Korkutan, "Şu anda elimize gelen balıklarımız çipura, levrek, minekop. Şuan da ki taze balıklarımız; gördüğünüz hamsiler, palamut. Yavaş yavaş palamut kendini bu sene iyi gösteriyor. Sezon erken geldi ve denizler çok sıcak. Balıklar kendini tam göstermiyor. Ancak şu anda palamut biraz bol gözüküyor. Bu sene güzel bir palamut bolluğu olur. Uskumru  ve hamsi olur ağırlıklı" dedi.

"Havalar soğuyunca fiyatlar normale döner"

Havaların soğumasıyla beraber balıkların bollaşacağını ve fiyatların da normal seyrine dönüşeceğini söyleyen Korkutan, "Havalar soğuduktan sonra denizlerimiz canlanır. Şu anda çinekop havaların sıcak olmasından dolayı kendini göstermiyor. Havalarımız soğuduğu zaman hamsilerimiz kendini gösterir.  Fiyatlar geçen seneye oranla daha uygun.  Geçen seneye oranlar fiyatlar aynı ancak balıkların boyu küçüktü. Şu anda baktığımız zaman hamsi gerçekten mükemmel. Karides çok çıkmadığı için fiyatı pahalı. Keşke sezon biraz daha geç başlasaydı. Eylül'ün sonunda başlasaydı daha iyi olurdu. Bunun sebebi denizlerimiz daha sıcak olduğu için" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.06 09:10 - Son Güncellenme: 2018.09.06 10:13 - HABER MERKEZİ
A