Bursa'da 12. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı!

Bursa'da 12. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı!

Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali (ICRFF), 15-23 Nisan tarihleri arasında Bursa'da düzenleniyor.

2024.04.17 15:57 - Son Güncellenme: 2024.04.17 15:58 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
Bursa'da 12. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı!

Kendi alanında özel bir film arşivine sahip olan festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, UNICEF Türkiye Milli Komitesi, Yenişehir Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 12. kez düzenlenen festivale Türkiye'nin yanı sıra 28 ülkeden başvuran 151 filmin değerlendirilmesi sonucu 34 filmle, çocuk haklarına yaklaşım biçimlerinden örneklere yer veriliyor. Programdaki film seçkileri, "Çocuk Yönetmenler", "Yetişkinlerin Gözünden Çocuk Hakları" ve "Çocuk Hakları Konulu Uzun Metraj Filmler" olarak alt başlıklara ayrılmış.

Çocukların katılım haklarını desteklemek amacıyla yer verilen "Çocuk Yönetmenler" bölümünde 18 yaş altındaki yönetmenlerin filmleri yer alıyor. Festivaldeki diğer filmler akademisyenler tarafından çocukların yaş gruplarına uygun olarak sınıflandırılmış.

Festival kapsamındaki filmler, festival süresince Bursa'da Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde, Yenişehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde ve çevrimiçi olarak seyircilerle buluşturulacak. Telif sahiplerinin özel izinleri ile orijinal dilde gösterime girecek filmlere, www.icrff.org adresinden Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak ücretsiz erişim sağlanabilecek.

Her yıl Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin bir maddesinin ele alındığı festivalde, bu yıl sözleşmenin 12. maddesinde yer alan "Çocuğun görüşüne saygı gösterilmesi" konusunda panel düzenlenecek.

Çocuk hakları ile ilgili sanatsal-kültürel üretimlerin arttırılması hedeflenen festivalde ödüller 23 Nisan'da saat 19.00'da, sosyal medya üzerinden açıklanacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.17 15:57 - Son Güncellenme: 2024.04.17 15:58 - BÜLTEN
A