Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2. birleşim toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2. birleşim toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2024-2029 1. döneminin 1. Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirildi.

2024.04.16 17:20 - Son Güncellenme: 2024.04.16 17:58 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2. birleşim toplantısı

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 1. Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşimi,  Mustafa Bozbey'in başkanlığında Bursa Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1. Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde gündemde olan 4 madde, oy birliğiyle kabul edildi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen önergeler şu şekilde:

1-Plan ve Bütçe Komisyonunun, Büyükşehir Belediyemizin devam eden yatırımlar ile yapılacak olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.den kredi kullanılması ile ilgili raporu,

2-Plan ve Bütçe Komisyonunun, Büyükşehir Belediyemizin devam eden yatırımlar ile yapılacak
olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan ve kredi kuruluşlarından kredi kullanılması ile ilgili raporu,

3-Hukuk Komisyonunun, Belediyemizin veya bağlı veya kuruluşumuzun sahip olduğu veya ortak bulunduğu şirketlerin olağan veya olağanüstü genel kurullarında Belediyemizi ve bağlı kuruluşumuzu temsil etmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesine, Belediye Başkanı'nın katılamayacağı kurullarda ise vekâlet vereceği Başkan Vekilinin yetkilendirilmesi ile ilgili raporu,

4-Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının, 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili yazısı.

YABANCI TABELALARIN KALDIRILMASI HAKKINDA MHP'DEN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yabancı tabelaların kaldırılması kabul edilmişti. Bu konu hakkında MHP Grubu Sözcüsü İsmail Şenol, "Sadece Çarşamba'da değil, Nilüfer'de de bulunan İngilizce, Fransızca gibi tabelaları da kaldırmanızda arkanızdayız" şeklinde konuştu.

AK PARTİ GRUBU PROJELERİNİ SUNDU

AK Parti grubu tarafından, 32 adet Anakucağı, Vakıf Bera Kent Parkı, Üç Evler rekreasyon ve Çocuk Parkı, Balkan Mahallesi Oyun Parkı, Hanlar Bölgesi, çevre düzenlemesi, Emek-Şehir Hastanesi metro istasyonu, Altınşehir-Şehir Hastanesi bağlantı yolu, Bursa Millet Bahçesi, köprü ve bağlantı yolları, Hasköy Mesire alanı, gezici kütüphaneleri, Kadınlar Hamamı restorasyonu, 100. Yıl Liseler Arası E-Spor Turnuvası, Setbaşı Şehir Kütüphanesi, Gastronomi Festivali, Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi, otopark alanları, 17 ilçeye spor yatırımları, Çınarcık Barajı, Mudanya sahil düzenlemesi gibi projeler sunuldu.

"Israrla kentsel dönüşüm yapılmadı, yenilenme yapıldı"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Israrla kentsel dönüşüm yapılmadı, yenilenme yapıldı dedim. İlerki süreçte nasıl planlama yapılacağını, nasıl kentsel dönüşümün gerçekleştirileceğine bu meclis karar verip yaşama geçirecek" açıklamalarıyla kentsel dönüşüm için adım atacaklarını belirtti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.16 17:20 - Son Güncellenme: 2024.04.16 17:58 - MERVE DENİZ EKİCİ
A