Bursa basını Fetih Müzesi'ni gezdi

Bursa basını Fetih Müzesi'ni gezdi

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin son ziyaretçileri Bursa basını oldu.

2018.09.11 16:22 - Son Güncellenme: 2018.09.11 16:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa basını Fetih Müzesi'ni gezdi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu anlatan Fetih Müzesi'nde basın mensuplarını ağırladı. Basın mensuplarına ilk olarak müzenin giriş katındaki Osmanlı ve Bursa döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tablonun yer aldığı bölümü gezdiren Başkan Dündar, müzedeki geleneksel çiniler hakkında da bilgiler verdi. Bunun yanı sıra yeşil bina sertifikalı olma özelliği taşıyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin dev kubbe bölümüne çıkan basın mensupları, panoramik resmi hayranlıkla inceledi. Bursa'nın tarih, sanat ve kültürel anlamda büyük bir eser kazandığına dikkat çeken köşe yazarları, adeta tarihi bir yolculuğa çıktıklarını belirttiler.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin Bursa'ya gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilerin sayısının artmasında önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Dev kubbemiz tüm misafirlerimizi adeta büyülüyor. Yeşil bina konseptinde yağmur suyundan güneş enerjisine kadar faydalanıldığı, kütüphanelerin, bin kişilik gösteri merkezinin bulunduğu, kültür ve yaşam merkezimiz en yakın zamanda tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek. Konumu itibariyle de son derece stratejik bir noktada bulunan Panorama 1326, Bursa'nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin hareketlenmesine de ciddi katkı sağlayacak'' dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.11 16:22 - Son Güncellenme: 2018.09.11 16:25 - HABER MERKEZİ
A