Bu kasaba plajda çıplak nikâhlara izin veriyor

Bu kasaba plajda çıplak nikâhlara izin veriyor

CNN'in haberine göre, İtalya'nın Sardinya adasındaki San Vero Milis Belediyesi, çiftlere düğünlerini Is Benas sahilinde en sade kıyafetlerle kutlama şansı veriyor.

2024.05.08 15:18 - Son Güncellenme: 2024.05.08 15:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bu kasaba plajda çıplak nikâhlara izin veriyor

Alman bir çiftin talebinden esinlenen Belediye Başkanı Luigi Tedeschi, bu fikri bireysel özgürlüğü teşvik etmek için bir fırsat olarak görüyor.

Tedeschi, "İnsanlar protesto ediyor ve polis tarafından durduruluyor ya da gözleri korkutuluyor. Bu yüzden insanların özgür olduğunu gösterecek şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çoğu insan özgürlük istiyor, rejim değil" dedi.

PLAJIN BİR KISMI DOĞASEVERLER İÇİN AYRILDI

Bu karar, bölgedeki uzun bir natürizm (çıplaklığı da içeren doğaya dönül yaşama biçimi) geleneğinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Is Benas plajının bir bölümü zaten iki yıldır natüristlere ayrılmış durumda. Nüfusu 2 bin 500 olan kasabanın Belediye Başkanına göre, "Çıplaklığın seksle hiçbir ilgisi yok. Doğacılar için bu, doğayla bağlantılı bir yaşam felsefesidir!"

Alay konusu olmasına rağmen bu girişim, San Vero Milis halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Belediye Başkanı, "Giyinip giyinmemem gerektiği ya da fascia'yı (Belediye Başkanlığı kuşağı) nereye takacağım konusunda birkaç şaka oldu ama bunlar sadece şaka. Temelde herkes destekliyor" dedi.

SAYGILI TURİZM

Belediye Başkanı, natürizmin gelişimini, kültürel alışverişe dayalı çevre dostu turizmi teşvik etmenin potansiyel bir aracı olarak görüyor. Amacı, ziyaretçilere büyük otel komplekslerinden uzak, otantik bir deneyim sunmak!

Turizm uzmanları, bu eğilimin, İtalya'nın sınırlarının ötesinde de yankı bulduğunu belirterek, Fransa'nın natürist turizmde dünya lideri konumunda olduğuna dikkat çekiyor.

Dolayısıyla San Vero Milis'teki girişimi, olağandışı yönünün ötesinde, sorumlu turizmi ve özgürlüğü teşvik etmeye yönelik daha geniş bir çabanın parçasını oluşturuyor.

Luigi Tedeschi, "İnsanlar çıplak evlenmek istiyorlarsa, evlenebilirler" diyerek noktayı koydu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.08 15:18 - Son Güncellenme: 2024.05.08 15:19 - HABER MERKEZİ
A