Binali Yıldırım, kanser tedavisi gören çocukları ziyaret etti

Binali Yıldırım, kanser tedavisi gören çocukları ziyaret etti

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret etti, kemoterapi tedavisi gören Edanur Güneş'in doğum günü kutlamasına katıldı.

2019.02.07 20:27 - Son Güncellenme: 2019.02.07 20:28 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Binali Yıldırım, kanser tedavisi gören çocukları ziyaret  etti

Binali Yıldırım, Dünya Kanser Haftası sebebiyle Okmeydanı Eğitim ve  Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ni ziyaret etti.

Servisteki hizmetler hakkında bilgi alan Yıldırım, kanser tedavisi  gören çocuklarla sohbet ederek onlara moral verdi.

Yıldırım, son kür kemoterapi uygulanan Edanur Güneş'in 18'inci yaşını  kutladı. Etkinlikte pasta kesilirken, Yıldırım, sağlık, mutluluk ve başarı  dilediği Edanur'a ve diğer çocuklara elleriyle pasta ikram etti.

Yıldırım, Edanur'la sohbetinde, "Bu kararlılık ve metanet sende  oldukça evelallah üstesinden gelirsin. Daha nice güzel yıllara sağlık, sıhhat  içerisinde... Arzu ettiğin, hayal ettiğin tüm hedeflerinin gerçek olması  dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Edanur ise, "Rabbim sağlığımıza kavuşmayı bize de nasip etsin. Allah  bunların beterinden saklasın. İnşallah buradan sağ salim kanseri yenerek,  gülerek, yüzümüz ak, gönlümüz rahat geçeriz. Allah herkese şifalar versin. Bu  kanseri hep birlikte yeneceğiz." dedi.

"Dünyada 8 ila 12 milyon arasında kanserden vefat eden insan  var"

Yıldırım, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, hastanenin Çocuk  Kanser Tedavi Merkezi'ndeki hizmetleri başarılı bulduğunu söyledi.

Tedavi gören çocukların amansız hastalıkla mücadele etmelerine rağmen  morallerinin yüksek olduğunu belirten Yıldırım, "Kanser, kalp damar  hastalıklarından sonra en fazla ülkemizi, insanlarımızı tehdit eden hastalık  türü, tedavisi yapılabiliyor. Teknoloji gelişti, tıbbi imkanlar gelişti fakat  tedavide başarı, tanının erken olmasına bağlı. Erken tanı tedavide hem başarıyı  arttırıyor, hem de hastanın sağlığa kavuşmasına vesile oluyor. Özellikle  çocuklarda lösemi, lenfoma, kemik tümörü, bu gibi vakalar görülüyor. Bunların  tedavileri burada başarıyla yapılıyor. Daha büyüklerde karaciğer kanseri ve  kadınlarda meme kanseri, erkeklerde prostat kanseri gibi vakalar var. Doktorların  verdikleri bilgilere göre, bugündünyada 8 ila 12 milyon arasında kanserden vefat  eden insan var." ifadelerini kullandı.

"Sinsi bir hastalık değil ama..."

Vatandaşa sağlık için önerilerde bulunan Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Burada dikkat etmemiz gereken konu kansere yakalanmamak için bazı  konularda, yaşam tarzımızda ve alışkanlıklarımızda dikkat etmemiz gereken  hususlar var. Nedir bunlar? Alkol, sigara, aşırı kilo ve dengesiz beslenme. Yani  sadece et ağırlıklı beslenmek yerine, sebze ağırlıklı beslenmek ve hareket,  spor... Sürekli hareket halinde olmak riskleri azaltan önemli konuların başında  geliyor. Sinsi bir hastalık değil ama mücadele ederek bugün artık üstesinden  geleceğimiz ve alt edebileceğimiz bir hastalık şekline dönüştü. Sağlık bakımından  ülkemiz gururla söyleyebilirim ki birçok ülkeden çok daha iyi durumda, çok daha  fazla memnuniyet düzeyi var. Bunu bizatihi bugün geldik, yerinde görme fırsatı  bulduk."

Yıldırım'a ziyareti esnasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Beyoğlu  Bölge Başkanı Prof. Dr. Hakan Güven, Başhekim Prof. Dr. Hakan Gürbüz ve Başhekim  Yardımcısı Muhittin Özkan da eşlik etti.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.02.07 20:27 - Son Güncellenme: 2019.02.07 20:28 - HABER MERKEZİ
A