Belediye takımları haksızlık yaratıyor

Belediye takımları haksızlık yaratıyor

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün ortak yayını ile hazırlanan, Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunduğu Amatör Dünyası'nın konuğu Teknik Direktör Hüseyin Altındiş oldu. nik Direktör Hüseyin Altındiş, Bursa'daki profesyonel takım sayısının yetersiz olması sebebiyle birçok değerli oyuncunun harcandığını kaydetti. Yöneticilerin ciddi sıkıntılar yaşattığını vurgulayan Altındiş, belediye takımlarının sahne almak yerine destek olmaları gerektiğini vurguladı.

2019.02.13 16:22 - Son Güncellenme: 2019.02.14 15:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Belediye takımları haksızlık yaratıyor

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Bursada Bugün TV'de Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunduğu Amatör Dünyası programının konuğu Teknik Direktör Hüseyin Altındiş oldu. Bursa'da amatör futbolunda çok kaliteli olduğunu dile getiren Altındiş, "İlçelerde birçok takım var. Gençler de hafta sonunu iple çekiyor. Çok kaliteli maçlar da oluyor.  Altyapıların takip edilmesi lazım. Ciddi anlamda cevherler var. Bursaspor'un da kadrosu elbette kısıtlı. Öyle de olunca şehir dışına gidiyorlar. Bazı zamanlarda ise gözden kaçtığını düşünüyorum" dedi.

 

PROFESYONEL TAKIM YOK

Bursa'da geçmiş dönemde 2 ve 3'ncü liglerde mücadele eden çok sayıda takımı olduğunu kaydeden Hüseyin Altındiş, "Şu anda Bursapor ve İnegölspor var. Bursa'da profesyonel takım kalmadı.  Profesyonel takım sayısının mutlaka artırmak lazım. Altyapıdaki oyuncuları üst yapıya taşımak lazım. Yetişen gençlerimizin Bursa'da kalması için mutlak surette 2 ve 3'ncü ligde takım olması gerekiyor" dedi.



FATURA HEP HOCALARA

Bursa'da çok kaliteli futbolcular olduğunu kaydeden Altındiş, "Onlar gerçekten harcanıp gidiyor. Bu çocukların ellerinden tutmak lazım. Ben oyunculara gerçekçi ve paylaşımcı olmayı öğretiyorum. Onların da bizi sorgulamalarını sağlıyorum. İletişim kuracak cesareti de herkes göstermeli. İşin zor kısımlarından birisi de veliler. Kendilerinin ikna edilmesi de ayrı bir uğraş ve mesai istiyor. Bir de yönetici problemleri var. Bir tane idmana gelmeyip, maç içinde yorum yapıyorlar. Başkan ve yönetim kuruluyla gerçekleştirdiğim ilk görüşmede işime karışmamaları gerektiğini ifade ediyorum. Ancak haftalar geçtikçe kendileri dahil olmaya çalışıyor. Herkes kendi işini yapacak ve sınırlarını bildiği sürece başarı kendiliğinden zaten gelecektir. Sonuçta fatura hep hocalara kesiliyor" dedi.

EGOLAR BÜYÜK PROBLEM

Egoların sıkıntılı olduğunu söyleyen Hüseyin Altındiş, "Yöneticiler ve tecrübeli futbolcularda bu sorun çok daha fazla baş gösteriyor. Geçmiş dönemde oynadığı kulüpleri örnek göstermek bugün için geçerli bir durum değil. Bu yıl 14 takım şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. Takımlar başarılı oluyor. Gelecek sene bütçesizlikten lige katılamıyor. Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lig ayarında ancak bütün takımların maddi problemleri var. Şehir dışından bir sürü oyuncu geliyor. Bursa'da hiç mi oyuncu kalmadı da dışarıdan oyuncu alıyorlar? Plansız, programsız bir sürü iş oluyor" dedi.

HAKEMLER BASKI ALTINDA

Amatör kulüplerinin yöneticilerin ceplerinden çıkan parayla döndüğünü vurgulayan Altındiş, "Mahalle takımlarının birçoğunda gelir kaynağı yok. Esnaftan para toplanıyor. Kalıcı gelir olmadan hedef konuluyor ve sıkıntılar burada başlıyor. Belediyeler takım kurmamalı, bölgedeki amatör takımlara yardımlarda bulunması lazımdır. Öteki türlü haksız rekabet oluyor. Belediye takımları bu işlerin içerisinde olmamalıdır. Amatör karşılaşmaları gencecik hakemler yönetiyor. Hakemleri baskı altına almasak çok daha sağlıklı maç yönetecekler. Futbolcular da dürüst olmalı, kandırmaya çalışmamalı. Taraftarlar da yönlendirme anlamında cahil. Hepimizin sağduyulu olması gerekiyor. Empati şart" dedi.


 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.02.13 16:22 - Son Güncellenme: 2019.02.14 15:49 - HABER MERKEZİ
A