Bakan Fidan ilk kez duyurdu: Türkiye soykırım davasına müdahil oluyor

Bakan Fidan ilk kez duyurdu: Türkiye soykırım davasına müdahil oluyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Buradan ilk kez duyurmak istiyorum. Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı davaya müdahil olma kararı verdik" dedi.

2024.05.01 15:42 - Son Güncellenme: 2024.05.01 15:57 - Güncel - HABER GLOBAL
A
Bakan Fidan ilk kez duyurdu: Türkiye soykırım davasına müdahil oluyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile Ankara'da ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bazı Batılı devletler iki devletli çözümü destekliyor. Tüm dünya söylemde aynı noktaya geldi. Hali hazırda 136 ülke Filistin'i tanımakta fakat ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri ve ABD tanımadığı için BM'de Filistin'in statüsü tescil edilmemekte.

Zaman söylem birliğinin uygulamaya geçme zamanıdır. İnsanlık dışı duruma artık dur dememiz gerekiyor. 21. yüzyılda Gazze'de açlıktan ölümler olurken, toplu mezarlar ortaya çıkarken uluslararası toplum daha neyi beklemekte. Artık zorlayıcı tedbirler gündeme gelmeli.

Gazze'de insanlık bir sınav vermektedir. İsrail'in saldırıları vicdanlarda yargılanmakta ve mahkum edilmektedir. Bu saldırılar hukuki düzlemde de yargılanmalıdır.

"TÜRKİYE, UAD'DEKİ DAVAYA MÜDAHİL OLACAK"

Buradan ilk kez duyurmak istiyorum. Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı davaya müdahil olma kararı verdik. Çalışmalarımız uzun süredir devam etmekteydi. Bu siyasi karar Cumhurbaşkanımız tarafından alındıktan sonra hukuki çalışmalarımızı tamamlayacağız.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.01 15:42 - Son Güncellenme: 2024.05.01 15:57 - HABER GLOBAL
A