Arap Birliği'nden BM'ye çağrı

Arap Birliği'nden BM'ye çağrı

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler'e (BM) İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısında sorumlu davranma çağrısında bulundu.

2018.08.21 21:46 - Son Güncellenme: 2018.08.21 21:49 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Arap Birliği'nden BM'ye çağrı

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Filistin Bölümü Başkanı Said  Ebu Ali, Mescid-i Aksa'nın ateşe verilmesinin 49'uncu yılı münasebetiyle yazılı  açıklama yayımladı.

Ebu Ali, açıklamasında "Aksa'nın kundaklanması olayının, işgalci  İsrail makamlarının gözleri önünde radikal siyonist çete mensubu tarafından  işlenen menfur bir suç" olduğunu belirtti.

O günden bu yana Mescid-i Aksa'nın kutsal değerlerinin, Yahudi  yerleşimciler ve radikal siyonist örgütlerin çirkinlikleriyle her gün ihlal  edildiğini vurgulayan Ebu Ali, şu ifadeleri kullandı:

"BM, İsrail'in Aksa'ya yönelik geniş çaplı ihlallerini ciddi şekilde  ele almalı ve Aksa'nın tarihi statüsünü değiştirme girişimlerinin durdurulması  için acilen müdahalede bulunmalı."

Fanatik bir Yahudi tarafından 21 Ağustos 1969 yılında Mescid-i Aksa'ya  kundaklama girişiminde bulunulmuş ve çıkan büyük yangında, birçok tarihi eserin  yanında Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'e getirttiği ''ahşap minber'' de tahrip  olmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.21 21:46 - Son Güncellenme: 2018.08.21 21:49 - HABER MERKEZİ
A