Apple Watch Series 4 bekleyenlere üzücü haber!

Apple Watch Series 4 bekleyenlere üzücü haber!

Apple'ın 12 Eylül tarihinde yeni iPhone modellerine ek olarak tanıttığı yeni akıllı saati, Apple Watch Series 4, kötü bir haberle gündemimizde. İşte detaylar...

2018.09.29 17:31 - Son Güncellenme: 2018.09.29 17:32 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple Watch Series 4 bekleyenlere üzücü haber!

iPhone Xs ailesi ve iPhone Xr modelleriyle birlikte 12 Eylül akşamı resmiyet kazanan Apple Watch Series 4, yepyeni ekranı ve özellikleriyle akşamın en çok dikkat ürünü olmaya başardı.

Özellikle EKG monitörü ile dikkat çeken akıllı saat, daha büyük ekranı ve düşme sensörüyle teknoloji tutkunlarının hayallerini süslüyor. Ülkemizde 3499 TL'denbaşlayan fiyatlarla satışa sunulan Apple Watch Series 4 için kötü haberse EKG monitör tarafında.

Tek bir dokunuşla kalbin EKG'sini çekebilen bu özellik adeta bir devrim niteliğinde. Ancak sağlık konusunda büyük yatırımlar yapan Apple'ın, bu özelliği kullanıcılara sunabilmesi için bir takım kurum ve kuruluşlardan onay alması gerekiyor ki bu onaylar şu an için sadece Amerika sınırları içerisinde alınmış durumda.

Ortaya çıkan bilgilere göre bu özelliğin Avrupa'da kullanılabilir hale gelmesi içinse, İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansı tarafından bir lisans alınması gerekiyor. Bu durumda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içinde EKG monitörü kullanılabilecek.

Ancak ülkemiz henüz AB üyesi olmadığı için bu lisans da EKG monitörünü ülkemizde kullanmaya yetmeyecek. Söz konusu durum hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Umarız en kısa sürede ilgili kurumlardan gerekli izinler alınır ve devrim niteliğindeki bu özellik ülkemizde de kullanılabilir.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.29 17:31 - Son Güncellenme: 2018.09.29 17:32 - HABER MERKEZİ
A