Apple taksit sayısını düşürdü

Apple taksit sayısını düşürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ABD teknolojik ürünlerinin boykot edilmesi için yapılan çağrının yankıları sürüyor. Diğer taraftan Bankacılık Düzenleme ve Denetle Kurulu (BDDK) tarafından banka kartları ve kredi kartları yönetmeliğinde yapılan değişiklik de elektronik eşya alımları için taksitlendirme sürelerine düzenleme getirdi. Bu durumdan etkilenen Apple taksit sayısı konusunda kullanıcıları mağdur edebilecek bir güncellemeye imza attı.

2018.08.16 08:53 - Son Güncellenme: 2018.08.16 08:55 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple taksit sayısını düşürdü

BDDK, yeni yönetmelikte "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi on iki ayı geçemez" maddesi ile bağlantılı olarak, bu sürenin elektronik eşya alımlarında 3 ay, bilgisayar alımlarında ise 6 ay olduğunu belirtiyor.

Apple Store çevrimiçi alışveriş mağazasının ise Mac bilgisayar alımlarında 6 ay olan taksitlendirme süresini 3 ay olarak kabul etmesi göze çarpıyor. Hali hazırda oldukça yüksek fiyat etiketlerine sahip olan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, döviz kuru etkisiyle ülkemizde çok daha pahalı bir şekilde satılıyor. Sahip olan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, döviz kuru etkisiyle ülkemizde çok daha pahalı bir şekilde satılıyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.16 08:53 - Son Güncellenme: 2018.08.16 08:55 - HABER MERKEZİ
A