Apple'dan yeni parmak izi okuyucu patenti!

Apple'dan yeni parmak izi okuyucu patenti!

Apple, yeni akıllı telefonları üzerine hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Bugün aktarılan bilgiler ile birlikte Apple'ın almış olduğu iki yeni patent gün yüzüne çıktı. Apple parmak izi okuyucu sensörünü geliştirme noktasında yeni adımlar atacak gibi duruyor.

2018.08.16 16:37 - Son Güncellenme: 2018.08.16 16:37 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple'dan yeni parmak izi okuyucu patenti!

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen, 'Sesli giriş işlemleri için kullanıcı profili oluşturma' başlıklı patent ile Siri'nin kullanım alanın geliştirileceğini görüyoruz. Böylece Siri, biyometrik ses tanımlama sistemiyle, sesinizi tanımlayacak.

Geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan patent başvurusunun 2017 yılında yapıldığı görülüyor. Patentin yayınlanan şemasında gördüğünüz gibi, ses ile verilen komut ilk önce biyometrik ses yoluyla tanımlanıyor. Daha sonrasındaysa tanımlanan ses, daha önceden Siri üzerinden kullandığımız kelimeleri kütüphaneden bularak, sesi doğruluyor.

Kullanıcılar bu sesli komut sisteminde kullanılabileceği kelimeleri önceden de belirleyebilecek. Daha güvenli bir kilit sistemi için yeni teknolojiler üzerinde çalışan dev firma, adından söz ettirmek istiyor. Böylece sesli asistan Siri üzerinden kullanıcı adınızı ve parolalarınızı rahatlıkla kaydedebileceksiniz.

Apple'n yeni almış olduğu bir diğer patentin ise, ekrandan parmak izi okumak için olduğunu görüyoruz. Bu konuda önemli bir başvurda bulunan firma dielektrik sensörün, üst üste binen diğer sensörlerin ve en az bir ışık kaynağının kullanımını ön görüyor.

Ekranın altına stratejik bir şekilde yerleştiren kameralar yardımıyla, bu sensör parmak izini 3 boyutlu bir yapıda yakalayabiliyor. Paylaşılan bu patentler hakkında henüz yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadığının da altını çizelim.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.16 16:37 - Son Güncellenme: 2018.08.16 16:37 - HABER MERKEZİ
A