Android Q Beta yayınlandı!

Android Q Beta yayınlandı!

Geçtiğimiz günlerde Android Q'nun testlerine çok sayıda telefonun katılacağını sizlere duyurmuştuk. Şaşırtıcı bir şekilde Android Q Beta geliştiricilere sunuldu.

2019.03.14 08:44 - Son Güncellenme: 2019.03.14 08:45 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Android Q Beta yayınlandı!

Şaşırtıcı diyoruz, zira ilk betanın 7-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Google I/O 2019'da yayınlanması bekleniyordu. Android Q Beta 1 sürümü Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 ve Pixel 3 XL kullanıcılarına sunuldu.

Android Q Beta 1 çıktı! 

Android Q ile kullanıcılara konum izni konusunda çok daha fazla özelleştirme imkanı sunuluyor. Artık, iOS ile benzer şekilde uygulamaların konum iznini " uygulamayı kullanırken " veya " asla " şeklinde ayarlamak mümkün hale geliyor.

Bunun yanı sıra Google, Android Q ile kullanıcıların uygulamaların fotoğraf, video ve müziklere erişimini kontrol edebileceğini belirtiyor. Ayrıca, sistem dosyası seçicisi sayesinde İndirilen dosyalar üzerindeki hakimiyet artıyor.

Sesli görüşmeler ve müzikler için optimize edilen codec bileşeni Optus ve bunun yanı sıra onu destekleyen cihazlarda yüksek dinamik aralıklı video için HDR10 + kullanılan ses kodlamaları destekleniyor.

Açık kaynak kodlu AV1 codec sayesinde, Android Q'nun yüklü olduğu cihazlara medya sağlayıcılarının yüksek kaliteli video içeriği sunmasına imkan tanınıyor.

Ayrıca, Android Q'nun Kısayolları Paylaşma özelliği içerik paylaşımını çok daha kolay hale getiriyor. Peki, Google'ın yeni mobil işletim sistemini test etmek için ne yapmak gerekiyor?

Android Q Beta nasıl yüklenir?

Google Pixel sahipleri buraya tıklayarak veya google.com/android/beta adresini ziyaret ederek Pixel için Android Beta programına kayıt olabilirler. Programa kayıt olduktan kısa bir süre sonra test sürümü cihazınıza ulaşacak.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.03.14 08:44 - Son Güncellenme: 2019.03.14 08:45 - HABER MERKEZİ
A