Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Bakan olmasam ben de sokağa çıkardım

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Bakan olmasam ben de sokağa çıkardım

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Bavyera eyaletindeki Chemnitz kentinde başlayan aşırı sağcı eylemler ile ilgili olarak "Bakan olmasam ben de sokağa çıkardım" ifadesini kullandı.

2018.09.06 16:58 - Son Güncellenme: 2018.09.06 16:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Bakan olmasam ben de sokağa çıkardım

Göçü 'tüm kötülüklerin anası' niteleyen Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Bavyera eyaletinin Chemnitz kentinde, bir Alman vatandaşının öldürülmesi ile ilgili olarak Iraklı ve Suriyeli iki göçmenin gözaltına alınması sonrası başlayan eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birliği Partisi'nin (CDU) kardeş partisi olan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri Seehofer, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte "Bakan olmasam ben de bir vatandaş olarak sokağa inerdim. Ama tabii ki radikallerle birlikte değil" dedi.

'SAĞ GÖZÜMÜZ KÖR DEĞİL'

Seehofer'in bu sözlerinin ardından kullandığı ifadeler ise söylemini yumuşatmaya çalıştığını düşündürdü: "Olayları, şiddete teşvik etmek ya da güç kullanmak için --polise yönelik olanlar da dahil- kullananlara tolerans gösterilmemeli." Chemnitz'deki bazı aşısı sağcı göstericilerin yaptığı gibi (Nazi lideri Adolf) Hitler selamı verenlerin de yargılanması gerektiğini söyleyen Seehofer "CSU'nun sağ gözü kör değil" diye konuştu.

'İKTİDAR GÖÇMEN POLİTİKASINI DÜZELTMEZSE HALK DESTEĞİNİ KAYBEDECEK'

Göçmenlerin durumuna da değinen Seehofer, "Göçmenlik bütün kötülüklerin anası. Birçok insan yaşanan toplumsal sorunları göçmenlere bağlamakta. İktidar, mülteci politikasını düzeltmezse halk desteğini kesinlikle kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.06 16:58 - Son Güncellenme: 2018.09.06 16:59 - HABER MERKEZİ
A