Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması

Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş, "Bize kentsel dönüşümü yanlış yaptın diyenlere sesleniyorum. Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Sen neden ruhsat verdin" dedi. Başkan Aktaş, 3 Mart'ta yapacağı proje tanıtım toplantısından da sinyaller verdi.

2019.02.11 21:34 - Son Güncellenme: 2019.02.11 22:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması

SEFA BALABAN / BURSADABUGUN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Bursa Fan Kulüp'ün Almira Hotel'de gerçekleştirdiği toplantıya katıldı. Başkan Aktaş burada önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm konusunda tüm suçun kendilerine atıldığını ifade eden Başkan Aktaş, "Nilüfer Belediyesi Başkanı şimdi bana diyor ki 'Kentsel Dönüşümü yanlış yaptın' ruhsatları ilçe belediyesi veriyor. 'Sen neden ruhsat veriyorsun?'. Büyükşehir Belediyesi yanlış yaptı diyorlar, ancak sen de bunda suç ortağısın. Ben bu olayı bitirdim. Kentsel dönüşümü 4 süzgeçten geçiriyoruz ve uygulamaya koyuyoruz" dedi.

BURSA'NIN SORUNLARINDAN BİRİ BURSALILIK

Bursa'da farklı kültürlerin var olduğunu ancak Bursalılık konusunda sorun olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, " "Bursa'da farklı kültürler var ancak şehirleşme ile alakalı sorunlar var. Biz de bundan sonra bunun üzerinde yoğunlaşacağız. Bursalılık ve Bursa şehiri ile alakalı çalışmalarımız var. Bursa ne çektiyse plansızlıktan çekti. Planlı olmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

ZARAR EDEN İŞLETMEYİ KAPATIRIM

Göreve geldiğinden itibaren zarar eden işletmelerini kapattığını belirten Başkan Aktaş, "Göreve geldiğimde 17 tane Burfaş tesisi kapattık. Çünkü zarar ediyordu. Biz köfteci, kebapçı değiliz. Su kuşu, Helitaksi gibi zarar edilen işletmeleri kapattık. Makam araçları konusunda bir çok aracı boşa çıkardık. Tasarrufu yaptık. Son 6 ayda TEFE, TÜFE yüksek seyrettiği için yaptığımız yüzde 20 indirim kayboldu gitti. Ulaşım ile alakalı özellikle raylı sistemde indirimler yaptık. 2 sene sonra sefer aralıkları 2 dakikaya düşecek. Hem daha fazla insan taşoyacağız hem de tasarruf edeceğiz" şeklinde konuştu.

2 YENİ METRO HATTI YAPILACAK

Ulaşım ile alakalı da sinyaller veren Başkan Aktaş'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde, "Ulaşım master planı ile alakalı Mevcut Metroda Sinyal Optimizasyonu 114 milyon lira. 54 km'lik metro hattı 114 km'ye çıkacak. Şehir Hastanesi sene sonunda faaliyete geçecek. Görükle'de 50 bin öğrenci yaşıyor. Görükle hattı tamamlanacak. Bu dönem kesin başlayacağız. Gürsu'dan Başlayan ve Çalı'ya giden metro hattının temelini atacağız. Bunun yanında Demirtaş'tan başlayıp Çalı'ya kadar metro hattını kuracağız. Bunu da yap işlet ve devret modeli ile yapacağız. Çünkü bunu yapacak kaynağımız yok. Raylı sistemin olduğu yerlerde minibüsler otobüsler gezip duruyor. Biz bu durumda trafiği düzeltemeyiz. Batı'da düzenlemeler yaptık. 99 yılından kalma 250 milyon lira borç ödedik"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.11 21:34 - Son Güncellenme: 2019.02.11 22:23 - HABER MERKEZİ
A