Afrin'de 4. köy terör örgütünden alındı!

Afrin'de 4. köy terör örgütünden alındı!

Afrin'de kara harekatı devam ediyor. Türk askeri 11.05'te sınırı geçti, Özel Kuvvetler, piyade birlikleri ve zırhlı araçlar ilerliyor. Esad rejimine yakın Al Masdar haber sitesi ÖSO'nun Afrin'in kuzeybatısında 3 YPG'liyi ele geçirdiğini duyurdu. Yakalanan YPG'lilerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Toplam 4 köyün Türk ordusunun ÖSO'yla işbirliği içinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda ele geçiridiği belirtiliyor. TSK'dan yapılan son açıklamada bugün 32 uçakla 45 terör hedefinin vurulduğu bildirildi.

2018.01.21 17:00 - Son Güncellenme: 2018.01.21 17:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Afrin'de 4. köy terör örgütünden alındı!

Türk Silahlı Kuvvetleri 'Zeytin Dalı' harekatı kapsamında bugün terör örgütü PKK/PYD/YPG işgali altındaki Afrin'e kara harekatı başlattı. Harekata Özel Kuvvetler, piyade birlikleri, zırhlı araçlarla birlikte ÖSO unsurları da katılıyor. Türk askeri Afrin toprakları içerisinde ilerliyor. Teröristlerin köy ve kasabalara çekildiği bilgisi geliyor. İşte bugün şu ana kadar dakika dakika yaşananlar:

 İŞTE AFRİN OPERASYONUNDA BUGÜN DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

17:11 ÖSO, terör örgütü PKK uzantısı YPG'nin elindeki 4 köyün alındığını duyurdu.

32 UÇAKLA, 45 TERÖR HEDEFİ VURULDU

16.30: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı esnasında tespit edilen terör örgütüne ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 45 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 32 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekât planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

16:30  Reuters haber ajansına göre, Özgür Suriye Ordusu'nun hareket merkezinden yapılan açıklamada, Afrin harekâtına yaklaşık 25 bin ÖSO mensubunun katıldığı belirtildi. ÖSO yetkilisi, ÖSO'nun Afrin merkezine girme niyetinin olmadığını ancak terör örgütü YPG'yi çembere alarak bölgeden ayrılmaya zorlayacaklarını söyledi. 

16.20 3 KÖY TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ALINDI İDDİASI

Esad rejimine yakın Al Masdar haber sitesi ÖSO'nun Afrin'in kuzeybatısında YPG'liyi ele geçirdiğini duyurdu. Yakalanan YPG'lilerin fotoğrafları ise sosyal medyada paylaşıldı. Adamanlı köyünün Türk ordusunun ÖSO'yla işbirliği içinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda ele geçirilen üçüncü köy olduğu iddia ediliyor.

15:51 Bölgedeki askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığı bilgisini verdi.

AKAR VE KOMUTANLAR SINIRDA

15:50 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları operasyonu yerinde izlemek, bilgi almak ve askere moral vermek amacıyla sınır hattına gitti. Orgeneral Akar ve beraberindekiler devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nı izleyip harekatla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

ÖSO: ŞENGAL KÖYÜNÜ ELE GEÇİRDİK

ÖSO, Şengal Köyü'nü terör örgütü PKK-PYD'den aldıklarını duyurdu. İlk çatışmanın da bu bölgede yaşandığı belirtiliyor. 

14:10 Sınırdan, terör örgütü PKK/PYD hedeflerine yönelik topçu atışı devam ediyor. Sınırdan bilgi veren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, topçuların atışlarından sonra birliklerin ilerlediğini söylüyor. 

12.30 TSK'dan operasyona ilişkin yapılan dördüncü açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekâtı başlamıştır" denildi.

12.10 Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor. 

11.55 Medya mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı operasyonunun 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.21 17:00 - Son Güncellenme: 2018.01.21 17:23 - HABER MERKEZİ
A