Adliye önünde oğluyla birlikte 4 kişiyi öldürdü! Davada karar

Adliye önünde oğluyla birlikte 4 kişiyi öldürdü! Davada karar

İstanbul'da Küçükçekmece Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin öldüğü olayda karar verildi.

2024.04.28 15:18 - Son Güncellenme: 2024.04.28 15:18 - Güncel - İHA
A
Adliye önünde oğluyla birlikte 4 kişiyi öldürdü! Davada karar

Küçükçekmece Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin ölümüne sebep olan Beşir Karadeniz ile oğlu Bekir Karadeniz'in yargılandığı davada karar çıktı. Beşir Karadeniz 5 suçtan toplamda 71 yıl hapis cezasına çarptırılırken oğlu Bekir Karadeniz'in 7 suçtan toplamda 56 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Beşir ve Bekir Karadeniz getirilirken şikayetçi Erdal Sözer ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

"RASTGELE ATEŞ ETTİM GÖZÜM KİMSEYİ GÖRMÜYORDU"

Duruşmada son kez savunma yapan Beşir Karadeniz , "Ben Sinop'ta yaşıyorum eşimin göz ameliyatı için aslında olaydan 10 gün önce İstanbul'a gelecektim ancak yollar kar sebebiyle kapandığından ameliyattan bir gün önce yani olay günü İstanbul'a geldim. Sinop'taki evim tenha bir yerde bulunduğundan vahşi hayvanlardan korunmak maksatlı silah bulunduruyordum. İstanbul'a gelirken tüfeğimi, tabancamı ve tüm eklerini yanıma alarak aracıma koydum üstüne de eşyalarımı yerleştirdim. Gece geç saatte geldiğimden çocuklara haber vermeden kendi evime gittim. Araçtaki eşyaları yaşlılığım sebebiyle taşıyamayacağımdan arabada bıraktım. Aracın o haliyle adliyeye geldim. Bana çok kalabalık sen duruşmaya gelme dedikleri için duruşmaya girmedim. Aracımda oturdum duruşmanın bitmesini bekledim. Taraflar duruşmadan çıkınca ben aracımla biraz ilerledim. 4 veya 5 kişi aracımın önüne atladılar onlara çarpmamak için durdum. Aracıma saldırdıkları an bir silah sesi duydum. Oğlumu arka tarafta kanlar içerisinde gördüm. İnip arka koltuktaki tüfeğimi aldım. Rastgele ateş ettim. Gözüm kimseyi görmüyordu. Önce oğlumun çalışanını sonra kayınbiraderini vurmuşum. O sırada hepsi biraradaydı oğlumu vurmamam bile bir mucize. Önceden bir planlama gibi bir durum yoktur" dedi.

Son sözü sorulan Bekir Karadeniz, "Beşir Karadeniz benim babamdır. Onun oğlu olmak benim suçum değildir. Onun eylemlerinden ben sorumlu değilim" dedi. Beşir Karadeniz son sözünde, "Bu talihsiz olay keşke olmasaydı. Kalan ömrümü cezaevinde değil ev hapsinde geçirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti Beşir Karadeniz'in 3 kişiye karşı 'Haksız tahrik altında kasten öldürme' suçunu işlediğinden toplamda 54 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Beşir Karadeniz'e ve 1 kişiyi de 'Haksız tahrik altında olası kasıtla öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezası verilirken 'Ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 2 yıl hapsine hükmedildi.

Bekir Karadeniz ise 5 kişiye karşı 'Silahla kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan, 1 kişiye karşı da 'Kasten basit yaralama' suçundan toplamda 54 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Bekir Karadeniz'e de ayrıca 'Ruhsatsız silah taşıma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıkların da değişen suçlardan cezalandırılmalarına karar verildi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Olayda 2 kardeşini ve yeğenini kaybeden Erdal Sözer duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözer "Bulunduğumuz yerde kardeşim yeğenim ve ağabeyimi öldürmüşlerdir. Biz buraya adalet aramaya geldik. Maalesef adaleti aramaya geldiğimiz yerde öldürüldük. Düşük bir ceza vermeleri bizi oldukça üzmüş ve oldukça yaralamıştır. Adaletin peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız bu suçluların ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Üç aile hatta kendilerinden de birisini öldürdüler, dört aileyi çok mağdur ettiler. Onlar da ölmüş gibiler. Acılarını biraz dindirmek için mahkemeden iyi bir sonuç bekliyorlardı. Ama istenilen sonuç çıkmadığı için bu insanlar üzülmeye devam edecekler. Kardeşim Ercan'ın ikiz bebekleri babaları vefat ettiğinde daha 1 aylıklardı, yeni 2 yaşına girdiler. Babalarını hiç görmediler" dedi.

"DOSYAYI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ"

Sözer ailesinin avukatı Mustafa Ruhan, "Bulunduğumuz noktada bundan 2 yıl önce 4 kişi öldürüldü, 5 kişi de yaralandı. Orada bulunan kişileri ayırım yapmadan, deyim yerindeyse kurşuna dizmelerinin karşılığının bu kadar bir ceza olmaması gerekir. Biz dosyayı istinafa taşıyacağız. Sonuna kadar da adalet arayışımız devam edecek. Burası adalet arayışı noktasında adalete sığınacağımız son yer ve o gün, bunun için gelmişiz. Müvekkillerimiz ve burada saldırıya uğramış sonuçta da 4 kişi ölmüş. Bu kadar bir cezayı bizim yeterli bulmamız tabii ki mümkün değil" dedi.

Sözer ailesinin avukatı Mesut Demirhan ise, "Bizler mahkeme huzurunda aslında bu ikinci eylemin birinci eylemin devamı olduğu noktasında ısrarla düşüncemizi dile getirmemize rağmen mahkeme olayı münferit bir olaymış gibi değerlendirerek yanılgılı bir sonuca gitti. Tabiri caizse mahkeme yargılamayı yaptığı zaman filmin başını kesip sadece ortası ve sonuna odaklanmak koşuluyla bir sonuca gitmeye çalıştı. Sadece sonucuna bakarak mevcut olayın ne olduğunu bilmek teknik manada mümkün değildir. Bizler de mahkemelerde defaaten dile getirmiş olmamıza rağmen yapılacak olan yargılamada dosyanın ilk dosyayla birlikte incelenmemesi halinde maddi gerçeğin ortaya çıkmayacağı yönündeki kaygılarımızı tüm somut delillerle ortaya koymamıza rağmen, talebimiz doğru bir şekilde anlaşılamamıştır. Mahkemenin hakkın, adaletin yerini bulması noktasında eksik bir karar verildiğini ifade etmek istiyorum. Bu saldırı karşısında 10'a yakın çocuk öksüz kalmıştır" ifadelerini kullandı.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Bekir Karadeniz' in Küçükçekmece'de bulunan bir çarşıda restoran işletmecisi olduğu çarşının ve yanında bulunan inşaat alanının müteahhitliğini ise Ercan Sözer'in yaptığı ayrıca çarşıda bazı dükkanların da sahibi olduğu belirtildi. Taraflar arasındaki Bekir Karadeniz'in işletmeciliğini yaptığı işyeri nedeniyle anlaşmazlığın husumete dönüştüğünün kaydedildiği iddianamede, taraflar arasında başka soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğuna da yer verildi. Bekir ve Beşir Karadeniz'in 3 kişiye karşı 'Kasten öldürme' suçundan toplamda 3 kez ayrı ayrı müebbet hapisleri istendi. Beşir Karadeniz'in Sercan Selvi'ye karşı 'Olası kastla öldürme', 3 kişiye karşı silahla yaralama ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma' suçlarından toplamda 28 yıldan 46 yıla kadar hapsi talep edildi. Ayrıca Bekir Karadeniz'in de 3 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından da toplamda 4 yıl 6 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 6 sanığın ise Bekir Karadeniz'e karşı 'Silahla kasten yaralama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 10 aydan 7 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.28 15:18 - Son Güncellenme: 2024.04.28 15:18 - İHA
A