ABD'li uzmandan çarpıcı 'Türkiye'ye yaptırım' yorumu: İki keskin nişancı mermisi

ABD'li uzmandan çarpıcı 'Türkiye'ye yaptırım' yorumu: İki keskin nişancı mermisi

Trump yönetiminin Erdoğan'ın iki bakanına yaptırım getirmesini değerlendiren uzmanlardan biri olan ABD Hazine Bakanlığı'nın eski yetkilisi Jonathan Schanzer ''İki keskin nişancı mermisinden ibaret. Türk ekonomisini çökertmez'' dedi.

2018.08.03 16:12 - Son Güncellenme: 2018.08.03 16:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'li uzmandan çarpıcı 'Türkiye'ye yaptırım' yorumu: İki keskin nişancı mermisi

Türkiye'de 2 yıldır tutuklu ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınması ama tümüyle serbest bırakılmaması üzerine Trump yönetiminin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım getirmesine Amerikan medyası geniş yer verdi.

Demokrasileri Savunma Vakfı isimli düşünce kuruluşunun başkan yardımcılığını yürüten eski ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Jonathan Schanzer, The Time dergisine şöyle konuştu:

''Yaptırımlar, sadece Erdoğan hükümetinin iki üyesini hedef alırken, Türk ekonomisinin geri kalanına dokunmuyor. Bunlar Amerikan mali sisteminden ateşlenen iki keskin nişancı mermisi.''

Schanzer, iki bakana yönelik yaptırımın tam isabetli nokta atışı olduğu, acıtacağı ama öldürmeyeceğini ima eden değerlendirmesine şöyle devam etti:

''Kabul edelim ki, bu düzeyde yaptırımlar mali piyasaları korkutmaya, lirada değer kaybına ve başka şeylere neden olacak kadar önemlidir hala. Ama Türkiye ekonomisinin çökmesine yol açacak bir etki yaratmayacaktır.''

ABD'nin eski Ankara büyükelçilerinden Eric Edelman da Washington ile Ankara arasında uzun zamandır devam eden önemli ilişkiye rağmen Trump'ın Erdoğan'a 'Amerikalıları hapsetmenin kabul edilemez olduğu' mesajını vermek zorunda kaldığını savundu. Edelman ''Bunlar, Türk hükümetinin sadece rahip Brunson'ı değil, başka Amerikalılar ve ABD hükümetinin yerel çalışanlarını da kapsayan şekilde rehine almasına karşı tümüyle münasip önlemlerdir'' dedi.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.03 16:12 - Son Güncellenme: 2018.08.03 16:13 - HABER MERKEZİ
A