40'ından sonra liseden birincilikle mezun oldu

40'ından sonra liseden birincilikle mezun oldu

Almanya'da Türkiye kökenli kızların, abitur'da erkeklerden iki kat daha başarılı oldukları biliniyor. Üstelik bu makas gittikçe açılıyor. Ancak, üç çocuk annesi bir Türk kadınının abitur yapması, üstelik bunu da birincilikle başarması pek alışık olmadığımız bir durum.

2017.07.16 21:51 - Son Güncellenme: 2017.07.16 21:51 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
40'ından sonra liseden birincilikle mezun oldu

RECKLINGHAUSEN kentinde yaşayan Meliha Kara (42), kırkından sonra liseyi dışardan bitirdi, üstelik 1.4 gibi yüksek bir notla. Gelsenkirchen'deki Emscher Lippe Akşam Lisesinde iki yıl öğrenim gören Kara, genç öğrencileri de geride bırakarak döneminin birincisi oldu.

Biri yüksek öğrenim yapan, diğer ikisi de lise öğrencisi olan çocuklarıyla eşinin desteğinin bu başarıda etkili olduğunu belirten Kara, "Gesamtschule 10. sınıftan ayrılıp, diş hekimliği alanında meslek öğrenimi yapmıştım. Oysa babam üniversiteye gitmemi istiyordu. Abitur yapmadığım için benimle üç hafta konuşmamıştı. Şimdi diplomamı Türkiye'ye götürüp ona hediye edeceğim" diyor.

"İlk altı ay ders çalışmasını yeniden öğrendim, çok zorlandım" diyen Meliha Kara, iki yıllık öğrenimin ikinci yılında notlarını epeyce yükseltmiş. Özellikle çocuklarının teşvikiyle de zoru başarmış. Uzun yıllardır Recklinghausen Belediyesi'nin Türk annelere yönelik 'Sırt Çantası' programında çalışan Kara, bu işinin yanı sıra sosyal danışmanlık alanında yüksek öğrenim yapmak istiyor. "Şefim de abitur yapıp, sosyal danışmanlık öğrenimi yapmam için beni hep teşvik etti. Onun da başarımda önemli katkısı var" diyor. 

Dortmund Meslek Yüksek Okulu'na başvuran Kara, aynı azimle sosyal danışmanlık öğrenimini tamamlayıp, göçmen kadınlara daha çok yardımcı olmayı amaçlıyor.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2017.07.16 21:51 - Son Güncellenme: 2017.07.16 21:51 - HABER MERKEZİ
A