3 boyutlu yazıcılar ile enerji gerektirmeyen WiFi geliştirildi

3 boyutlu yazıcılar ile enerji gerektirmeyen WiFi geliştirildi

Araştırmacılar enerji kaynağına gereksinim duymadan ortamdaki WiFi sinyallerini dağıtmayı başaran bir takip cihazı geliştirdi. Bu cihaz sayesinde ev ortamında bile WiFi cihazı yapılabilecek.

2017.12.07 12:31 - Son Güncellenme: 2017.12.07 12:31 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
3 boyutlu yazıcılar ile enerji gerektirmeyen WiFi geliştirildi

Washington Üniversitesi araştırmacıları, 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş nesnelere enerji kaynağına ihtiyaç duymadan WiFi sinyali dağıtabilme özelliği kazandırdı.

Proje için 3 boyutlu yazıcılar, yaylar, çarklar ve anahtarlar kullanıldı. Bu parçalardan farklı nesneler oluşturarak en sonunda sinyal yansıtıcı cihazlar oluşturmayı başarıldı. 

Yapılan bir projede, rüzgarın hızını ölçmeye yarayan anemometre bir çarka bağlandı. Çark dönmeye başlayınca dişler cihazın içinde bağlı olduğu anteni hareket ettirerek Wifi sinyallerini dağıttı.

Araştırmacılar bu mantıkla iki tanede ev ortamında kullanabilecek akıllı ürün geliştirdi. Bunlardan bir tanesi, deterjan bidonunun kapağına bağlanan bir test tüpü sayesinde bidonda ne kadar deterjan kaldığını gösteriyor ve deterjan seviyesi azaldığında en yakın markete sipariş verebiliyor. 

Ekip, Asya'daki SIGGRAPH konferasında sundukları projelerinden bahsederken, daha önce başarılamamış bir projeye imza attıklarını belirtti ve oldukça beğeni topladı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2017.12.07 12:31 - Son Güncellenme: 2017.12.07 12:31 - HABER MERKEZİ
A