101 Taşınmazın satış yetkisi yeniden değerlendirilecek!

101 Taşınmazın satış yetkisi yeniden değerlendirilecek!

Orhangazi belediyesinde yoğun katılım ile Mayıs ayı ilk meclis toplantısı yapıldı.  

2024.05.02 17:34 - Son Güncellenme: 2024.05.02 17:35 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
101 Taşınmazın satış yetkisi yeniden değerlendirilecek!

Meclisin en çok merak edilen maddelerinden biri olan 101 adet taşınmazın satışı için yetki istendiği gündem maddesinin görüşüldüğü esnada kararın alınacak olmasına karşı çıkan CHP ve DP meclis üyeleri ile belediye başkanı Bekir Aydın arasında zaman zaman karşılıklı tartışmalar yaşanırken, söz konusu madde yeniden değerlendirilmek üzere plan ve bütçe komisyonuna devredildi. Maddenin yeniden değerlendirilmek üzere devredilmesinde Cumhur ittifakı ortağı MHP İlçe Başkanı Halil Bozoğlu'nun meclisten önce Belediye başkanı Bekir Aydın ile yaptığı görüşmenin etkisinin olduğu öğrenildi.  

Orhangazi belediye meclisi, belediye başkanı Bekir Aydın başkanlığında Mayıs ayı ilk meclis toplantısı için bir araya geldi.

Belediye meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıya, mecliste üyeleri bulunan siyasi partilerin yöneticileri katılınca yoğunluk yaşandı.

8 gündem maddesi ile toplanan Orhangazi belediye meclisinde ilk 7 gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, meclisin en çok merak edilen 101 adet taşınmazın satışı için yetki istenmesi  maddesine sıra geldiğinde alınacak olan karara CHP ile DP'li meclis üyeleri yaptıkları konuşmalar ile karşı çıktıklarını söylediler.

Gündem maddesinde yer alan söz konusu listede ki taşınmazların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen meclis üyelerine, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın'da  ''Bursa'da CHP'li Mudanya, Gemlik ve Nilüfer belediyeleri de çok sayıda yer satışı yaptı gidin başkanlarınıza sorun onlar neden satmış öğrenin, bu yerler iyi araştırıldı belediye ye kamu hizmeti anlamında bir yararı olmayan yerlerin olduğu tespit edildi, satışları belediye olarak sadece biz yapmıyoruz , bizden önceki dönemlerin başkanları zamanlarında da yer satışları yapıldı, geçtiğimiz dönem CHP'li Bursa ilçe belediyeleri yüzlerce milyonluk yer sattı, ayrıca biz burada yetki alınca yerleri hemen satmayacağız daha önceki meclislerde kararları alındığı halde satılmayan çok sayıda taşınmaz var çoğu duruyor, birazda aldığımız yerleri de araştırın, son iki yıldır yetkimiz olduğu halde tek bir parça yer satılmadı, bizde isteriz satılmasın ancak belediyelerin bazen buna ihtiyacı oluyor ve araştırılması yapılıp en uygun yerler için yetki isteniyor'' dedi.

Devreye Halil Bozoğlu girdi, madde görüşülmek üzere devredildi

Alınan bilgilere göre ise Orhangazi belediyesi meclisinde tartışmalara neden olan 101 adet taşınmazın satış yetkisi ile ilgili gündem maddesi konusunu meclisten önce MHP ilçe başkanı Halil Bozoğlu'nun Belediye başkanı Bekir Aydın ile görüştüğü ve maddenin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi. Bunun ardından çok merak edilen gündem maddesi yeniden değerlendirilmek üzere oy çokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna devredildi.

Orhangazi belediyesi Mayıs ayı ilk toplantısında alınan kararlar ise şu şekilde ;

İznik Gölünü Koruma Birliği Meclisine Üye Seçilmesi

-İznik Gölü'nün korunması amacıyla birlik meclisine üye seçimi yapıldı. Seçim sonucunda AK Parti'den Alperen Aydın, Kemal Erdağı, Abdürrahim Akçay, Süleyman Turan, Zehra Höcük, Fevzi Yılmaz, Adnan Atilla ve Hayati Peker asil üye olarak seçildi. Yedek üye olarak ise Ergül Aydın, Ayhan Keskin, İbrahim Altuntaş ve Veysel Fidan tespit edildi. CHP üyeleri ise Mustafa Aslan, Savaş Kazanasmaz, Zeki Öztürk, Saim Yeşil, Hatice Erdem, Tarık Çiftçi ve Muhammet Cengiz oldu.

Belediyenin Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) Üye Seçimi

-Belediye, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği'ne üye seçimi yaptı. Asıl üye olarak Ergül Aydın ve Veysel Fidan seçildi. Yedek üye olarak ise Fevzi Yılmaz belirlendi.

Belediye Meclis Üyeleri Arasından Atanan Belediye Başkan Yardımcılarının Aylık Maaşının Belirlenmesi

-5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine istinaden atanan belediye başkan yardımcılarının aylık maaşları ele alındı ve görüşme sonucunda maaşlar kararlaştırıldı.

Kredi Kullanılması

-Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda kredi kullanımı görüşüldü ve görüşme sonucunda Belediye Başkanı Bekir Aydın'a borçlanma yetkisi verildi.

5.2023 Mali Yılı Kesin Hesabı (Plan ve Bütçe Komisyonu)

-2023 mali yılı kesin hesabı konusunda görüşülerek madde plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

İlçe Geneli Katı Atık Toplama Süpürme ve Taşımada Kullanılacak Araçların Kiralama İşi Hizmet Alımının 3 Yıllığına Yapılması

-İlçe genelinde katı atık toplama, süpürme ve taşıma işlerinde kullanılacak araçların 3 yıllığına kiralama işi görüşüldü ve ilgili madde kabul edildi.

Obefaş A.Ş. Olağan Genel Kurul Yetkilendirme

-Obefaş A.Ş.'nin olağan genel kurul yetkilendirme işlemi ele alındı. Görüşmeler sonucunda konuyla ilgili belediye başkanı Bekir Aydın'a, Başkan Aydın'ın olmadığı zamanlarda belediye başkan yardımcısı Lütfi Bakırdan'a yetki verildi.

Mülkiyeti Belediyeye Ait Muhtelif Yerlerdeki Taşınmazların Satışı

-Belediyeye ait çeşitli yerlerdeki taşınmazların satışı görüşüldü ve maddelerin plan ve bütçe komisyonuna havalesi gerçekleştirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.02 17:34 - Son Güncellenme: 2024.05.02 17:35 - FATİH MISIR
A