İş kazalarında dünya ikincisiyiz

İş kazalarında dünya ikincisiyiz

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen seminerde, Türkiye'nin iş kazalarında Hindistan'dan sonra ikinci sırada olduğu açıklandı.

2012.01.19 13:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İş kazalarında dünya ikincisiyiz

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından, derneğin sosyal kültürel etkinlikleri kapsamında, çalışma hayatı için çok önemli olan 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konulu bir seminer düzenlendi. BİLGEMED Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Sorumlusu Dr. Ahmet Salman, iş kazalarının en çok olduğu ülke olarak Hindistan'dan sonra Türkiye'nin geldiğini belirterek, ülkemizde meydana gelen iş kazaları sonucunda yaşanan zararın, gayri safi milli hasılanın yüzde 5'ini oluşturduğunu söyledi. Salman, "İş kazaları
sonucunda ülkeye bir de külfet geliyor. Türkiye'de 600 milyar dolar olan gayri safi milli hasılanın yüzde 5'i olan 50 milyar dolar iş kazalarına gidiyor" dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı'ndan bahseden Dr. Salman, "Bu kanunun amacı, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesidir. İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri düzenleniyor. Bu kanun, kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve iş yerlerine, bu iş yerlerinin iş verenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlarına, faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacak"
şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.19 13:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A