Bursa Tenik Üniversitesi basın toplantısı düzenledi

Bursa Tenik Üniversitesi basın toplantısı düzenledi

Bursa Teknik Üniversitesi yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin paylaşıldığı bir basın toplantısı gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, "Bursa Teknik Üniversitesi'nin sıralamasının yıl sonunda 69. sırada olacağını hedefliyoruz. Üniversitemizi robotik cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Buraya odaklanmış doktora çalışmalarını güçlendirme hedefimiz var" dedi.

2024.05.10 10:18 - Son Güncellenme: 2024.05.10 11:09 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa Tenik Üniversitesi basın toplantısı düzenledi

Bursa Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bursa Teknik Üniversitesi genç bir üniversite ama dinamik bir üniversite. Sektörle güçlenen ve sektöre güç katan bir üniveriste olma hedefimiz var. Bursa Tenik Üniversitesi teknolojiye önem veren saygın bir uluslararası üniversite olma yolunda devam ediyor. Üniversitemizde 5 fakülte, bine yakın akademik personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. 93 farklı ülkeden bin 600 yabancı öğrencimiz var. Doktora öğrenci sayısını arttırmak istiyoruz. İki yerleşkemiz var biri Minar Sinan diğeri de Yıldırım Beyazıd bölgesinde.

"NE KADAR KADINLA ÇALIŞIRSAK O KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"

Biz yönetim kadrosu olarak kadın yönetici kadromuz oldukça yüksek. Ne kadar çok kadınlarla çalışırsak o kadar güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Bursa Tekno Park yönetimimiz tamamen kadınlardan oluşuyor. 

"ÇOK OLUMLU BİR KONFERANS OLDU"

2023-2024 dönemini iyileştirme yılı; 2024-2025 dönemini geliştirme yılı; 2025-2026 yılını markalaşma yılı olarak görüyoruz. Geçen hafta Arama Konferansı gerçekleştirdik. Bu konferans bizim için çok önemliydi. Bursa Teknik Üniversitesi'ni 2030 yılında nerede gördüklerini sorduk. Çok olumlu bir konferans oldu. Aram Konferansımız 2 gün sürdü. Binin üzerinde yeni fikirler ortaya çıktı konferans sonunda. Ben tekrardan Arama Konferansı'na katkı sağlayan paydaşlara çok teşekkkür ediyorum.

"ÖZGÜN BİR KARİYER MODELİ OLUŞTURDUK"

Bir başka yeniliğimiz ise dijital üniversite oluşturmak oldu. Tüm varlığımızı, tüm değerlerimizi dijital ortama taşımış olduk. Bu üniversite sisteminde hem üniversite öğrencilerimiz ve görevlilerimizin bilgilerini anlık olarak görebilmekte, analiz edebilmekteyiz. Hangi alana odaklanmamız gerektiğini görüyoruz. Özgün bir kariyer modeli oluşturduk. Bu model sayesinde her bir öğrencimizi sektöre yönlendirebiliyoruz. Bu modeli çok önemsiyoruz ve katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca yeni bir uygulama olarak sosyal transkript uygulaması yarattık. Akademik transkriptin yanında sosyal transkripte veriyoruz ki sektör bunu çok önemsediğini belirtti. Türkiye'de sayılı üniversitelerde bu sistem uygulanıyor. Yapay zekaya aynı zamanda çok önem veriyoruz. Tüm öğrencilerimiz zorunlu olarak yapay zeka dersi almakta. Eleştirel düşünme yöntemlerini de zorunlu bir ders haline getirerek öğrencilerimizin sorgulamaya yöneltmeyi hedefliyoruz.

"VAR OLAN SORUNLARI İYİLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

BTÜ Konuşmaları programıyla her çarşamba günü saat 14.00'de alanında uzman kişilerle konuşmalar gerçekleştiriyoruz. Bu dersleri takip eden öğrencilerimize bir sınav yapıyoruz ve başarılı olmaları takdirinde sosyal bilimler derslerinin birinden muaf oluyorlar. Yeni bir uygulamamız var, 'Sorun Çözüm Pazarı' otomotiv sektörüne yönelik bir uygulamayla var olan sorunları iyileştirmeyi hedefliyoruz. Biz uzun yıllardan beri sektörle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Akademik Odalarla toplantılar gerçekleştirdik.

"SAYILI ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ"

Başarılar kısımına geçersek biz birçok alanda projeler almaya devam ediyoruz. Erasmus programıyla BursaTeknoPark Projesine 250 bin euro erasmus desteği sağlandı BTÜ Mavi Ekonomi Projesiyle 1 milyon 140 bin lira destek sağlandı. Birçok alanda patentler ve projelerle hocalarımız destek vermeye davam ediyor. TÜBİTAK'ta 2 sene üst üste proje alabilen sayılı üniversitelerden biriyiz. MERLAB 62 milyon liraya proje aldı.

"AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ ÜYESİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Hedeflerimizde ise Bursa Teknik Üniversitesi'nin sıralamasının yıl sonunda 69. sırada olacağını hedefliyoruz. Üniversitemizi robotik cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Buraya odaklanmış doktora çalışmalarını güçlendirme hedefimiz var. Tam akradite edilmiş bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Avrupa Üniversiteler Birliği'ne girmek istiyoruz. Şu anda Türkiye'de 4 üniversitemiz paydaş olarak bu birlikte. Biz İlk yürütücü üniversite olarak Avrupa Üniversiteler Birliği'nde olmayı hedefliyoruz. Teknik Üniversiteler Birliği bizim için çok önemli. Biz araştırma üniversitesi olma yolunda hızlı ilerleyen bir üniversiteyiz. Teknik Üniversiteler Birliği ile birlikte bu yolu hızlandırmak istiyoruz. Ayrıca Balkanlarda Bursa Teknik Üniversitesi açmak istiyoruz. Şu an da ülkeye karar vermedik. Bunun vakit alacağını biliyoruz. Bir sonraki hedefimizde öğrencinin 7/24 aktif olduğu bir kompis yaratmak istiyoruz. En geç 2025 yılında Bin 250 kişilik erkek yurdu ve bin kişilik kız yurdu açmayı hedefliyoruz. BTÜ Vakfı kurmak istiyoruz. BursaTeknoPark'ın kapasitesini arttırmak istiyoruz.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 10:18 - Son Güncellenme: 2024.05.10 11:09 - CEREN SÜMBÜL
A