Bursa'da Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği yarışmasının ödül töreni yapıldı

Bursa'da Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği yarışmasının ödül töreni yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

2024.04.29 14:09 - Son Güncellenme: 2024.04.29 14:56 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği yarışmasının ödül töreni yapıldı

MAHMUT VURAL- CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı resim yarışmasının ödül töreni Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük ve çok sayıda okuldan öğrenci katıldı. 

Ödül töreni öncesi çocuklara Hacivat Karagöz gösterisiyle sürpriz yapıldı. Sürprizi gören çocukların neşeli çığlığı ise duyanları mutlu etti. 

"İŞ GÜVENLİĞİ BİR YAŞAM TARZIDIR" 

Sürpriz Hacivat Karagöz gösterisinin ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız heyecanlı olduğunu belirtti.

Yıldız, "Hayatın her alanında olduğu gibi iş sağlığı güvenliği de hayatın her alanını etkiliyor. İş sağlığı ve güvenliği sorunlarının temelinde çalışanların yeterli eğitimi almamasından kaynaklanıyor. Bu eksiklik iş yerlerinde iş güvenliği kültürünün gelişmemesi ve çalışanların çeşitli tehlikelere maruz kalmasıyla sonuçlanmaktadır. İş güvenliği kültürü yalnızca çalışanların eğitim almalarıyla ortadan kalkan bir durum değildir. Özellikle insanların küçük yaşlardan itibaren güvenlik kültürünün içselleştirilmesi gerekmektedir. İş güvenliği bir yaşam tarzıdır" diye konuştu.

Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman, açılış konuşmasında her zaman eğitime destek olduklarını belirterek kısa bir konuşma yaptı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Emin Küçük konuşmasına salonda bulunanları selamlayarak başladı.

Küçük "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel politikaları çerçevesinde, ülkemizin genelinde okullarımızın iş üretilen her yerinde insanımızı önceleyerek iş sağlığı ve güvenliğini önceleyerek özel bir önem verdik. 

İşte bu etkinliklerden birisi olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İş Sağlığı Derneği Birimi, İlköğretim öğrencilerine yönelik bir resim yarışması düzenlenmiştir. Bu resim yarışmasında çocukların gözüyle iş sağlığı ve güvenliği alanında başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından sergi gezisi yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.29 14:09 - Son Güncellenme: 2024.04.29 14:56 - MAHMUT VURAL
A