Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Mayıs 2018 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Mayıs 2018 Pazartesi)

Bursa yeni haftaya yağışsız başlıyor. Hava sıcaklığı bugün gün içerisinde 29 dereceye kadar yükselirken, parçalı bulutlu ve güneşli bir hava etkili olacak.

2018.05.21 08:41 - Son Güncellenme: 2018.05.23 08:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (21 Mayıs 2018 Pazartesi)
07:05 Bursa'da üniversitenin kanola tarlası fotoğraf stüdyosu gibi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da üniversitenin kanola tarlası fotoğraf stüdyosu gibi

Bursa'da yer yer yağışların görüldüğü bir hafta sonunun ardından yeni hafta yağışsız başladı. 

Haftanın ilk iş gününde Bursa'da hava sıcaklığı gün içerisinde 29 dereceye kadar yükselirken, parçalı bulutlu ve güneşli bir gökyüzü hakim olacak.

Gün içerisinde 29 dereceyi gösteren termometrelerin yanı sıra özellikle saat 12.00 ile 15.00 saatleri arasında hissedilen sıcaklık 31 dereceye kadar çıkacak.

Bursa'da sıcaklıklar 30 derece civarında dolaşmaya devam edecek. Salı günü (YARIN) hava sıcaklığının 30 derece olarak ölçülmesi beklenirken, Bursa genelinde çok bulutlu bir gökyüzünün etkili olması bekleniyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri de sıcaklığın 29-30 derece arasında olması beklenirken, çok bulutlu havanın Bursa'ya hakim olması bekleniyor.

Meteorolojinin tahminlerine göre ise Bursa'da haftanın son iş gününde sağanak yağış bekleniyor.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bayburt'un doğusu ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bayburt'un doğusu ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 29°C

Parçalı ve çok bulutlu

EDIRNE °C, 29°C

Parçalı bulutlu

ISTANBUL °C, 26°C

Parçalı bulutlu

KOCAELI °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.05.21 08:41 - Son Güncellenme: 2018.05.23 08:47 - HABER MERKEZİ
A