Benzin fiyatına 17 kuruşluk zam bekleniyor haberlerine açıklama geldi

Benzin fiyatına 17 kuruşluk zam bekleniyor haberlerine açıklama geldi

Bazı basın yayın organlarında sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam beklendiği haberlerine yer verilmişti. Haberlere göre yetkililer söz konusu zammın gelmesi durumunda eşel mobil sisteminin tekrar devreye gireceğini ve 13-14 kuruşunun pompaya yansıyacağını geri kalan kısmın ise eşel mobilden karşılanacağını belirtmişti. Bu haberler üzerine EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi. Yılmaz, "Zam söz konusu değil" dedi.

2019.03.25 10:03 - Son Güncellenme: 2019.03.25 14:29 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Benzin fiyatına 17 kuruşluk zam bekleniyor haberlerine açıklama geldi
01:15 Benzin fiyatları yükseldikçe LPG'ye talep arttı

İLGİLİ VİDEO

Benzin fiyatları yükseldikçe LPG'ye talep arttı

Söz konusu haberler şöyleydi:

"Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre benzin fiyatına bugün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruşluk bir zam bekleniyor. Sektör yetkilileri bu zammın 13-14 kuruşunun pompaya yansıyacağını geri kalan kısmının ise eşel mobil sisteminden karşılanacağını söylüyor.

Brent petrol, dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda benzin fiyatı yükseliyor. Sektör yetkilisi yaptığı açıklamada, "Dövizin yükseliş hareketine karşın ürün piyasalarındaki düşüş oluşumu yerel fiyatlamalarımızda fren görevi gördü." ifadeleri kullanıldı."

EPDK BAŞKANI YALANLADI

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı basın yayın organlarında yer alan benzine zam yapılabileceği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt piyasasındaki fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini belirtti.

Bazı basın yayın organlarında çıkan benzine zam yapılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kurum olarak gerekli hesaplamaları yapıyoruz, bir zam söz konusu değil. Ülkemiz seçim arifesinde... Bu süreçte manipülasyon yapmak, piyasaları yönlendirmek kimseye kazandırmaz, aksine kaybettirir. Manipülatif haberler hem ülke ekonomimizi hem de milletimizin moralini olumsuz yönde etkiler. Biz, gerek basın mensuplarımızdan gerekse vatandaşlarımızdan bu tip kaynağı belirsiz, iyi niyetten uzak ve maksatlı haberlere itibar etmemelerini bekliyoruz."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2019.03.25 10:03 - Son Güncellenme: 2019.03.25 14:29 - HABER MERKEZİ
A