Müfredat değişikliği 2024 ne zaman çıkacak, ders saatleri değişecek mi? Bakan açıkladı!

Milyonlarca öğrenci ve veli müfredat değişikliği ile ilgili açıklamaları takip ediyor. Okullarda müfredat değişikliği çalışmaları sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat son dakika açıklamasında bulundu. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak müfredata ilişkin Tekin, "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak" diye konuştu. Tekin, çalışmanın yüzde 80'ninin tamamlandığını belirterek, "Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız. Müfredat yeni öğretim yılına yetişecek. Bu yıl 1-5 ve 9. sınıflarla başlayacağız" demişti. Peki, Müfredat değişikliği 2024 ne zaman çıkacak, ders saatleri değişecek mi? İşte MEB yeni müfredat 2024 gelişmeleri...

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NASIL OLACAK?
TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, yeni müfredatta ders içerikleri sadeleşecek, saatlerde değişiklik olmayacak. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda başlayacak. Yeni müfredatın sloganı; 'İyi insan yetiştirmek' olacak. Güncellenen müfredatla birlikte ders içerikleri de değişecek. Konular sadeleştirilecek. Öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri günlük hayatta kullanmalarının önü açılacak. Yeni müfredatta, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' esas alınacak. Öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen sistem oluşturulacak. Öğrenciler, proje geliştirmeye teşvik edilecek. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak olan müfredatta seçmeli ders sayısı da artırılacak.

Müfredatta seyreltmeler olacağını vurgulayan Bakan Tekin, "Spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Biter bitmez gündeme getireceğiz. Bir tanıtım toplantısı yaparak burada açıklayacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" demişti.

Eklenme: 2024.04.25 16:14
Son Güncellenme: 2024.04.25 16:15
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Bir kökle başladığı kaktüs merakı 45 yılda 6...
Bir kökle başladığı kaktüs merakı 45 yılda 6...